Met 1,7 miljoen eenzame ouderen in ons land werkt het Nationaal Ouderenfonds aan verbinding en vitaliteit voor allen.
“Nationale Beweegweek: samen sterker ouder worden.”
Eenzaamheid
Een alarmerend aantal van 1,7 miljoen ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Het Nationaal Ouderenfonds pakt deze eenzaamheid aan. Met een breed scala aan activiteiten door het hele land zorgt het goede doel ervoor dat 65-plussers vitaal, sociaal, mobiel en digitaal actief kunnen blijven, zodat geen enkele oudere zich meer eenzaam hoeft te voelen. Elke vorm van beweging draagt bij aan vitaliteit, of het nu gaat om het tillen van zware boodschappentassen of actieve deelname aan sport bij lokale verenigingen. Daarnaast bevordert samen bewegen niet alleen de fysieke vitaliteit, maar ook het sociale welzijn.
Beweegweek
Van 27 tot en met 31 mei organiseert het Nationaal Ouderenfonds voor de derde keer de Nationale Beweegweek voor Ouderen, die dit jaar in het teken staat van beweegmotivatie, omdat elke senior iets anders nodig heeft om in beweging te komen. Het doel? Samen een tikkie sterker worden, zowel fysiek als sociaal.
Recordpoging
Op dinsdag 28 mei vindt een uniek evenement plaats: een heuse recordpoging boksen voor 65-plussers! Begonnen als ludieke actie, maar met een serieuze ondertoon. In het Olympisch Stadion komt Olympisch bokslegende en OldStars ambassadeur Arnold Vanderlyde samen met honderden ouderen in beweging: “Met de recordpoging boksen wil ik laten zien dat iedereen verantwoord kan blijven bewegen.” Naast dit bijzondere evenement, vinden gedurende de Beweegweek tal van activiteiten plaats waar ouderen samen kunnen bewegen. Voor een overzicht van alle activiteiten kunnen geïnteresseerden terecht op ouderenfonds.nl/beweegweek. En voor wie die na deze week gemotiveerd is geraakt, biedt OldStars bij meer dan 700 verenigingen in Nederland de mogelijkheid om actief te blijven.
Diversiteit
Anne Bulsink, programmaleider Vitaal bij het Ouderenfonds: “Als Ouderenfonds willen we ervoor zorgen dat niet alleen niemand zich buitengesloten voelt, maar ook dat de kracht van ouderen volledig tot zijn recht komt. Net zoals er niet een twaalfjarige is, is er ook niet één vijfenzestig plusser. Door te focussen op diversiteit in aanpak en aanbod krijgen we iedereen in beweging.’’