Zonder toegevoegde suikers en met de vertrouwde smaak is de koek van Peijnenburg het ideale, verantwoorde tussendoortje voor elk moment.
‘Er is een groter doel: tegen 2027 willen we een reductie zien van 150 miljoen suikerklontjes.’
Er is jaren aan gewerkt en al na één hap proef je het: dit is vertrouwd en nog steeds heel erg lekker. Gewoon de koek van Peijnenburg zoals die al 140 jaar op ambachtelijke wijze wordt gemaakt, met de iconische smaak en structuur. ‘En nu dus zonder de toegevoegde suikers,’ zegt David Jiscoot, marketing director bij Peijnenburg. Jiscoot: ‘We lanceren hem grootschalig als betere koek. Aan de smaak en textuur is niks veranderd, natuurlijk niet, we zijn niet voor niets al vele generaties favoriet bij elk huishouden. We zijn met deze betere koek nu echt een verantwoord tussendoortje. De suiker is vervangen, de lekkere zoetheid hebben we behouden. En van nature heeft onze koek een vullend karakter, is vetarm en rijk aan vezels. Met rogge als basisingrediënt.’
Goede energie
De bakkers van Peijnenburg innoveren met een groter doel aan de horizon. Jiscoot: ‘Tegen 2027 willen we een reductie zien van 150 miljoen suikerklontjes. Ambitieus? Jawel, met het is ook voor iedereen op de werkvloer hier een enorme trigger. We zijn goed op weg en het geeft onze mensen goede energie.’
Die goede energie komt ook uit de verbeterde koek waarvan je zorgeloos, op elk moment van de dag en in elke situatie, kunt genieten. ‘In de ‘geen toegevoegde suikers’-variant werken we met cichoreiwortelvezel en xylitol van natuurlijke oorsprong,’ zegt Jiscoot. Zo hebben we onze geliefde smaak behouden. Wist je trouwens dat het roggemeel dat we gebruiken van nature meer vezels bevat dan tarwemeel? Rogge past perfect in een gezonde leefstijl: het zit boordevol goede voedingsstoffen en geeft snel een verzadigd en voldaan gevoel.’
Jiscoot wijst tot slot op de 100% recyclebare verpakking: ‘Je ideale, verantwoorde tussendoortje zit nu ook in een frisser, rood jasje met herkenbare groene band.’