Al uw medische gegevens op één plek beschikbaar en direct in te zien? Het is geen toekomstmuziek. Een Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) geeft u volledige inzage én de regie over uw eigen gezondheid.

Onze medische gegevens? Die liggen her en der verspreid over de zorgverleners die we bezoeken. De huisarts, de specialist, de apotheek, de tandarts, ze beheren een klein stukje informatie over onze gezondheid. Die stukjes zijn opgeborgen in systemen die niet direct met elkaar kunnen communiceren. “Je moet,” zegt Arnold Breukhoven, directeur en oprichter van Drimpy, “op heel veel verschillende portalen inloggen om een beetje inzicht in je eigen gezondheid en je medische geschiedenis te krijgen. Het gekke is: we lijken dat normaal te vinden! Als we een hypotheekgesprek hebben, dan gaan we daar goed voorbereid heen, met een scherp inzicht in onze financiële situatie. Maar gaan we naar de huisarts dan doen we dat met nul inzicht in ons complete medische dossier. Terwijl dat belangrijker is, omdat het levensreddend kan zijn.”

Direct inzage

Met Drimpy ontwikkelde Breukhoven een zogenaamde Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO). Breukhoven: “Met één druk op de knop haal je de gegevens van zorgverleners binnen en plaats je die op een persoonlijke website of app. Vergelijk het met het gemak van een bank-app. Je hebt in één keer toegang, in dit geval niet tot je geld, maar tot iets wat niet in geld is uit te drukken: al je medische gegevens. Je kunt informatie rustig nalezen als je net een gesprek met een arts hebt gehad en je weet nu ook dat je in de toekomst effectiever behandeld kunt worden omdat er direct inzage is in alle behandelingen en onderzoeken die je hebt ondergaan en medicijnen die je hebt geslikt. Zo houd je de regie over je eigen gezondheid.” Breukhoven: “Privacy is gegarandeerd. Je geeft zelf aan wie de gegevens mogen inzien, dat kunnen bijvoorbeeld familie, vrienden en mantelzorg zijn.”

De PGO is gratis voor alle burgers van Nederland, want betaald door de overheid.

Bedoek de website van Drimpy voor meer informatie