Digitalisering is de toekomst. Data vormen de nieuwe olie. Hackpogingen zijn steeds vaker in het nieuws. Veelal gaat het dan om grote hacks bij overheidsinstanties of grote bedrijven. Maar MKB-bedrijven zijn nog veel vaker aan de beurt. Met hacks, datalekken of gestolen gegevens.

Met een eenvoudige firewall of gratis antivirusprogramma houden we het gevaar niet meer buiten de deur. Methodes waarmee cybercriminelen proberen in je computer en bij je gegevens te komen, worden steeds gesofisticeerder. Uit het Jaarlijks Cybersecurity Rapport 2018 van Cisco blijkt dat bijna de helft van de organisaties te maken kreeg met DDoS aanvallen. En daarmee staan we nog maar aan het begin van de cybertoekomst. De hoeveelheid malware groeit aanzienlijk en richt steeds meer schade aan.

Iedereen die met data werkt moet zijn digitale veiligheid kunnen waarborgen. Cybersecurity belooft daarmee een van de grootste sectoren van de toekomst te worden. Compleet met praktische en theoretische onderwijsinstellingen en Universiteiten.

En voor wie door de bomen het bos niet ziet en nu al aan de slag wil, zijn er tal van workshops, trainingen en opleidingstrajecten. Geen overbodige luxe. Want wie cybersecurity negeert, mist de toekomst.