Een financieel planner helpt bij het in kaart brengen van je financiële situatie nu en het plannen van je (financiële) dromen en wensen in de toekomst. Hoe doe je dit? Je brengt je inkomen, uitgaven en vermogen met elkaar in verband en plaatst ze op een tijdlijn. Ook wegen jouw persoonlijke omstandigheden mee: ben je getrouwd, kun je op termijn misschien een erfenis verwachten, en wat komt er financieel, juridisch en fiscaal allemaal bij kijken?

“Voor veel mensen is de financieel planner een belangrijke adviseur voor de financiële toekomst. De financieel planner kijkt naar je wensen en ambities voor de langere termijn en geeft je financieel inzicht. Waar sta je nu? Is je droom mogelijk? Onderaan de streep is het belangrijk om inzicht te hebben in je inkomen, nu en in de toekomst,” vat FFP-voorzitter Rob van den Aker de primaire rol samen van de, bij Federatie Financieel Planners (FFP) aangesloten, CFP®-gecertificeerde financieel planners.

Mogelijk maken

“Financiële planning gaat vooral over je wensen en ambities. Je geld op een goede manier besteden. Dan gaat het niet alleen om financiën, maar ook om het plannen van je eigen leven en je eigen onafhankelijkheid.” Bij de aanschaf van een tweede woning gaat het ook over persoonlijke ambities. Waar wil je de over tien, twintig jaar staan? De financieel planner kijkt hoe je het financiële plaatje mogelijk kunt maken en helpt je bij onder meer alle fiscale en juridische vragen die hierbij komen kijken. Het advies hangt samen met hoe je in elkaar zit, je eigen wensen en levensinvulling. “Je kunt ook nu iets kopen als investering, om er vijf of tien jaar zelf van te genieten. Daarmee kan het momentum nog steeds nu zijn.”
Plan vandaag voor het leven van morgen!

Tweede huis

De meest rationele reden voor een tweede huis is de aanschaf als beleggingsobject. “Vastgoed is een interessante beleggingscategorie. Ook als je bijvoorbeeld een appartement koop voor een studerend kind. Maar ook een vakantiewoning kan worden gezien als een aanvulling op het inkomen in de vorm van huuropbrengsten.”

Een gecertificeerd financieel planner is herkenbaar aan de CFP®-titel. Je vindt een CFP® gecertificeerd planner die bij jou past via: ffp.nl/consument.