“Gezond eten, voldoende bewegen en een goede nachtrust. We weten allemaal dat bewegen en de juiste voeding een belangrijke rol spelen, maar slapen blijft veelal onderbelicht. Je moet ervoor zorgen dat die drie pilaren met elkaar in balans zijn. Te weinig bewegen en/of ongezond eten heeft invloed op je slaapgedrag.” aldus Jurgen Rotthier, retailmanager Hilding Anders.

Waarom is slaap belangrijk?

“Te weinig slaap zorgt voor minder weerstand, concentratieverlies overdag, enz. Je bent minder fit, je beweegt minder en je eet ongezonder. Het is een vicieuze cirkel. Als je goed hebt geslapen, heb je energie om te bewegen. Met voldoende lichaamsbeweging overdag dalen je hartslag, lichaamstemperatuur en stofwisseling makkelijker ’s avonds. Daardoor kom je sneller in de slaapmodus en de diepe slaap.”

Welke slaaptips heb je?

“Alcohol later op de avond zorgt ervoor dat je niet in je diepe slaap terechtkomt, waardoor je moe wakker wordt. One-size-fits-all-aanbieders beweren vaak dat ze een matras verkopen waar iedereen goed op ligt. Dat klopt niet. De aankoop van een matras is maatwerk en afhankelijk van persoonlijke wensen betreffende comfort en slaaphouding. Er is geen beste matras voor iedereen, maar wel voor iedereen een beste matras.”

Voor meer informatie over Hilding Anders lees hier