Zuid-Afrika

Overal ter wereld is er sprake van diversiteit, maar Zuid-Afrika spant toch wel de kroon: van nijlpaarden in de Limpopo rivier tot pinguïns op de Kaap: het land aan het zuidelijke einde is een van de meest intrigerende continenten op de aarde. Hierdoor is het ook een aantrekkelijke reisbestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur. Ontdek de mogelijkheden en wonderlijke schoonheid van de Afrikaanse natuur, zoals de verlaten Kalahari woestijn, de Namakwa’s springtime symphony of wildflowers, de iconische Tafelberg en het Kruger’s National Park. Kaapstad, de hoofdstad van het land is een stad die u ook zeker eens moet bezoeken.

Naast de natuurlijke pracht zijn er nog veel andere wensen waar Zuid-Afrika aan kan voldoen, zoals de nachtclubs aan Jumping Long Street in Kaapstad, verschillende aantrekkelijke seafood restaurants aan de Garden Route, Indonesische curry in de Durbans Indian Area of een barbecue in de wildernis. Mede vanwege de culinaire mogelijkheden en de diversiteit van flora en fauna is Zuid-Afrika een populaire bestemming geworden onder reizigers, en cruisereizigers in het bijzonder.

Caribbean

De Caribbean is werkelijk een droombestemming voor genieters van zon, zee en strand. Een explosie van kleur, omgeven door prachtige stranden en een relaxte cultuur, de Caribbean heeft een enorme aantrekkingskracht over de hele wereld.

Verken alle Caribische eilanden vanuit bekende havens zoals Fort Lauderdale, Miami en Port Canaveral. Geniet van azuurblauwe zeeën, witte stranden, groene levendige bossen en de paradijselijke sfeer. Met zoveel verschillende eilanden, stranden en culturen is het een ideale bestemming. Een hoogtepunt in de Caribbean is de ongerepte natuur van Belize. Geniet tevens van Harrison’s Cave en het Parlementsgebouw van Barbados, het Royal Beach Casino in St. Kitts en Eagle Beach in Aruba. Vanwege de vele mogelijkheden zijn Caribbean cruises niet alleen geschikt voor zongenieters, maar ook voor liefhebbers van excursies en avontuur. Voor sportievelingen is er op de Dominicaanse Republiek ook de mogelijkheid om de Pico Duarte te beklimmen, de hoogste berg van de Caribbean.

Noord-Europa

Noord-Europa is een van de populairste cruisebestemmingen dankzij de indrukwekkende fjorden en gletsjers die vanaf een schip zo goed bewonderd kunnen worden, maar ook op het land is er genoeg te doen. Naast het prachtige natuurschoon, zijn er ook interessante historische bezienswaardigheden te bezoeken in steden zoals Kopenhagen, Oslo en Reykjavik. Natuurlijk heeft ieder werelddeel zijn eigen lekkernijen en in Noord-Europa kunt u dan ook heerlijk genieten van visspecialiteiten

Ontdek een overvloed aan adembenemende natuurgebieden en landschappen, zoals de Scottish Highlands met ruige valleien en de woeste doch wonderschone Noorse fjorden. Noord-Europa is een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Ook is er de mogelijkheid om de prachtige kustgebieden aan de Oostzee te bewonderen met steden zoals St. Petersburg, Hamburg en Riga. U vindt hier een stukje Europa met een uniek karakter. Houdt u van avontuur in combinatie met cultuur? Dan is Noord-Europa de bestemming voor u.

Noord-Amerika

Iconische steden, de woestenij van de High Plains, dichte bossen, onontdekte stranden en tochten door de woeste wildernis zijn slechts een paar aspecten die reizen naar Noord-Amerika aantrekkelijk maken. Dit gebied biedt talloze mogelijkheden en bezienswaardigheden en is daarom zeer populair onder veel reisliefhebbers. Noord-Amerika staat garant voor spanning en avontuur. Dit kan door het maken van een prachtige tocht door de wildernis of het verkennen van de grote steden. Vanwege de verscheidenheid van culturen, gewoontes en landschappen vervult Noord-Amerika de verschillende wensen van veel toeristen.

In Alaska zijn er mogelijkheden om te genieten van prachtige landschappen. Zo kan je bijvoorbeeld een wandeltocht door Dyea of een hike- of fietstocht langs prachtige rivieren maken. Aan de oostkust van het continent liggen grote steden om heerlijk te winkelen, cultuur te snuiven en de vele bezienswaardigheden af te struinen. De Westfield World Trade Center Shoppingmall is het grootste winkelcentrum in Manhattan. Noord-Amerika is natuurlijk ook het continent van de beroemdheden. In Los Angeles kunt u Hollywood bezoeken om de bekende Hollywood Walk of Fame boulevard af te lopen en wie weet zelf wel een celebrity te spotten.