De energietransitie vormt een flinke uitdaging. Ook voor het Nederlandse bedrijfsleven. Afscheid van fossiele brandstoffen, stijgende energieprijzen en toenemende druk op het elektriciteitsnet. Hoe zorg je er als onderneming voor dat elektrische mobiliteit praktisch haalbaar is, als je invulling wilt geven aan duurzame ambities?

De in hoog tempo toenemende elektrificatie van vervoer legt de beperkingen van het huidige elektriciteitsnet bloot. Meer en meer elektrische apparaten vragen ook meer capaciteit van die infrastructuur. Laders en met name snelladers van elektrische voertuigen zijn daarbij zelfs de grootverbruikers. Heeft de aansluiting op een locatie voldoende capaciteit? Wat gebeurt er als er straks niet twee, maar zelfs 20 voertuigen tegelijk willen (snel-)laden?

Van personenwagens tot vrachtwagens

Voor dat vraagstuk bundelt Heijmans haar kennis van (utililiteits)bouw, infra en energie tot een integrale aanpak. Met Heijmans eMobility worden klantgerichte laadoplossingen voor elektrische mobiliteit voor de (semi-)publieke en zakelijke markt aangeboden, van personenwagens tot vrachtwagens.

Laadcapaciteit die past bij de mobiliteitsbehoefte

Dat begint door goed naar de situatie van de klant te kijken. Hoe is de aansluiting. Hoeveel energie wordt er gevraagd, door bedrijfsinstallaties én wagenpark. Zo ontstaat een goed ontworpen laadinfrastructuur, met voldoende oplaadpunten die op gewenste snelheid kunnen opladen. Heijmans gebruikt de beste merken Europese laadpalen in zijn netwerken. Slimme software reguleert wie op het netwerk hoeveel energie krijgt. 

Mobiliteit gegarandeerd

Met een online beheerplatform kunnen eigenaren alle laadpalen beheren. Zij kunnen er laadtarieven instellen en het afrekenen van laadsessies gaat volledig automatisch. In het beheerplatform krijgen klanten ook toegang tot de 24/7 helpdesk. Storingen worden zelfs op afstand verholpen. En met het landelijk dekkend netwerk van Heijmans is de eigenaar verzekerd van een snelle responstijd, mocht er een monteur nodig zijn. Zo is mobiliteit voor de opdrachtgever gegarandeerd!

Kijk voor meer info op: www.heijmans.nl/emobility