Van der Valk heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet in het omarmen van duurzaamheid in haar bedrijfsvoering. Dit werd eerder dit jaar beloond met de titel Industry Leader in de categorie Hotels door de Sustainable Brand Index™.  Met een toewijding om de impact op het milieu te verminderen en verantwoord ondernemen te promoten, loopt Van der Valk voorop in de transitie van de horeca naar een groenere toekomst.

Verschillende duurzame initiatieven
Een van de belangrijkste aspecten van Van der Valk’s duurzaamheidsinspanningen is de focus op hernieuwbare energie. Op een groot aantal Hotels zijn/ worden zonnepanelen geïnstalleerd om schone energie te benutten en de afhankelijkheid van conventionele stroombronnen te verminderen. Deze initiatieven dragen niet alleen bij aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk, maar helpen ook bij het besparen van energiekosten. Van der Valk maakt daarnaast in haar hotels gebruik van energiezuinige oplossingen, waaronder het gebruik van LED-verlichting, bewegingssensoren en slimme verwarmings- en koelsystemen in haar vestigingen.

Afvalbeheer en recycling:

Van der Valk hecht veel waarde aan effectief afvalbeheer en recycling. De keten moedigt gasten en personeel actief aan om deel te nemen aan recyclingprogramma’s door speciale recyclingbakken te plaatsen en afvalverwijderingsgebieden duidelijk te labelen. Om voedselverspilling tot een minimum te beperken, hebben de hotels innovatieve strategieën toegepast, zoals voedseldonatieprogramma’s en het composteren van organisch afval. Door afval van stortplaatsen te weren en recycling te bevorderen, toont Van der Valk haar inzet voor een circulaire economie en het minimaliseren van haar impact op het milieu.

Lokale initiatieven en maatschappelijke betrokkenheid:

Van der Valk gelooft in het ondersteunen van lokale gemeenschappen en het verkleinen van de ecologische voetafdruk door ingrediënten en producten lokaal in te kopen. Door samen te werken met boeren, telers en leveranciers in de buurt, vermindert de keten de transportemissies en ondersteunt het lokale economieën. Daarnaast gaat Van der Valk actief in gesprek met lokale gemeenschappen door middel van partnerschappen en initiatieven gericht op milieueducatie, natuurbehoud en duurzaam toerisme. Deze benadering bevordert een gevoel van sociale verantwoordelijkheid en moedigt gasten aan om tijdens hun verblijf deel te nemen aan milieuvriendelijke activiteiten. U kunt hier alles terugvinden over de lokale initiatieven van Van der Vak Hotels

Door initiatieven op het gebied van hernieuwbare energie te implementeren, efficiënt afvalbeheer toe te passen en lokale inkoop te bevorderen, toont Van der Valk haar toewijding aan het behoud van het milieu en het ondersteunen van lokale gemeenschappen. Dankzij hun gezamenlijke inspanningen om Van der Valk iedere generatie naar een nieuw niveau te tillen loopt Van der Valk voorop om een duurzame toekomst in de horeca te waarborgen voor volgende generaties.

Voor meer informatie ga naar www.valkbusiness.com