Wonen in hartje Rotterdam, om de hoek bij de Witte de Withstraat en met het bruisende stadsleven aan je voeten. Maar ook met de ruimte om je terug te trekken van de hectiek en tot rust te komen op je ruime terras of daktuin. Dat alles is wonen in Downtown Apartments. De nieuwste woontoren van Rotterdam is weliswaar niet de hoogste, maar heeft alles in huis voor iedereen met hoogstedelijke lifestyle.

Rotterdam heeft al een mooi trackrecord als het gaat om hoogbouw. De skyline in Nederland is nergens zo fraai als in de havenstad. Daar komt nu het bijzondere Downtown nog eens bij. Voor Downtown was hoogbouw op zichzelf overigens geen uitgangspunt. Er is vooral gekeken naar wat de omgeving kwalitatief beter zou kunnen maken. Dit heeft geresulteerd in een woontoren van circa 74 meter, aanzienlijk kleiner dan de plannen voor hoogbouw in de omgeving die richting de 150 meter gaan. Dat heeft alles te maken met het doordachte ontwerp van Downtown, waarbij nadrukkelijk is gekozen voor verbinding met de omgeving, met alles wat de stad Rotterdam zo mooi maakt.

Downtown als spiegel van Rotterdam
Bij woontorens en hoogbouw is het altijd een grote uitdaging om wonen op hoogte aantrekkelijk te maken en tegelijkertijd de verbinding met het straatniveau niet kwijt te raken. Dat hebben de architecten van Downtown Apartments zich ter harte genomen (zie ook kader). Onderscheidend voor de woontorens zijn onder meer de ruime terrassen en de heerlijke buitenruimtes rond de gebouwen. En niet te vergeten de unieke locatie, dicht bij de bruisende Witte de Withstraat en op een steenworp afstand van musea, restaurants en winkels. Rotterdam en alles wat de stad te bieden heeft ligt hier letterlijk aan je voeten. Kortom, Downtown staat voor ‘dicht bij de stad zijn’. Hier wonen betekent dat je niet anoniem bent in een grote stad, maar je bent er onlosmakelijk onderdeel van. Rotterdam is divers: in mensen, in bebouwing, in culturen en ga zo maar door. Downtown is als het ware de spiegel van deze levendige stad.

Voor iedereen in en buiten Rotterdam
De kunst is dergelijke plekken betaalbaar te houden voor een grote groep mensen. Nederlandse grote steden zijn doorgaans levendige en bruisende plekken waar mensen samenkomen, wonen en werken. Je ziet dat de stad daardoor ook een dure plek wordt om te wonen en dat nieuwe ontwikkelingen niet altijd bijdragen aan een diversiteit in woningaanbod. Vanaf het begin is met Downtown beoogd om een woontoren te maken voor iedereen die in Rotterdam wil wonen. Zo is er in Downtown plaats voor iedere Rotterdammer. Maar ook is er al veel interesse van mensen van elders, bijvoorbeeld uit Amsterdam. Voor iedereen – in elke levensfase, met elke portemonnee – heeft Downtown iets te bieden.

Je vindt in Downtown dan ook uiteenlopende woningen met prijzen die variëren tussen de € 220.000 voor de studio’s tot € 1.800.000 voor de prachtige penthouses. Downtown biedt daarnaast woon- werkwoningen, maisonnettes en appartementen met dakterras. Verder hebben de meeste woningen twee ruime balkons en een omloop. De riante buitenruimte is bovendien een perfecte plek om tot rust te komen zo midden in de drukke en bruisende stad. Op die manier kan Downtown eigenlijk aan twee verschillende wensen tegemoetkomen: je kunt de plezierige hectiek van het stadsleven onmiddellijk opzoeken, maar je ook terugtrekken in de rust en ruimte van je comfortabele woning

De architectuur van Downtown
Natuurlijk heeft de uitstraling van een gebouw een grote impact op hoe de stad ervaren wordt. De architectuur van Downtown levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van de omgeving. De gemeente Rotterdam heeft daar een duidelijke visie op en binnen de contouren van die visie is Downtown ook ontworpen. De gelaagdheid van het ontwerp zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt dat je langs een hoge toren loopt. De toren ligt bijvoorbeeld iets terug ten opzichte van de plint. Daarnaast ervaar je op straatniveau Downtown niet als een ‘massaal’ gebouw: de gevel is namelijk zo opgebouwd dat je het gevoel krijgt langs kleinere panden te lopen, in plaats van langs een breed stuk bebouwing.
[einde kader]

Downtown Apartments gaat binnenkort in de verkoop. Meer weten? Ga naar www.downtownapartments.nl voor meer informatie.