Den Helder is omgeven door het water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Den Helder twee musea heeft waar de zee centraal staat, het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Beide prachtige musea met een eigen verhaal. Je kunt beide musea nu bezoeken met de speciale combikaart met gereduceerd tarief. Beleef zo de Koninklijke Marine én het Nederlandse reddingwezen van dichtbij.

Het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten! Het Reddingmuseum is dé plek waar je alles komt te weten over het Nederlandse reddingwezen. Ervaar hoe het is om redder te zijn en laat je meeslepen in de spannende verhalen over reddingen en redders. Beleef de wilde zee met de vaarsimulator of red een opvarende met het heldenspel.

Je kunt een vaartocht maken in een historische reddingboot en kinderen kunnen een reddersmedaille winnen met de gratis audiotour. Het Reddingmuseum biedt een interactieve ontdekkingstocht voor jong en oud!

Het Marinemuseum

Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. In het museum dwaal je door 500 jaar marine geschiedenis. Bekijk scheepsmodellen, wapens en uniformen en luister naar de indrukwekkende verhalen van oud-marinepersoneel.

Klim aan boord van onderzeeboot Tonijn en ervaar het leven aan boord. Nergens anders in ons land vind je een onderzeeboot waar je in kan. En wat helemaal uniek is: bij ons mag je aan alle knoppen zitten en de periscoop werkt zelfs nog!

Ga voor meer informatie naar www.marinemuseum.nl en www.reddingmuseum.nl