Wij geloven dat groene waterstof een van de belangrijkste sleutels is voor een succesvolle energietransitie op lange termijn. Met name voor de mobiliteitssector zijn duurzame energieoplossingen nodig om onze CO2-uitstoot drastisch te verminderen.

De behoefte aan groene waterstof als breed inzetbare energieoplossing is hoog, bewijst recent onderzoek van de Aurora Energy Research: naar verwachting zal de vraag naar waterstof in Europa tot 2050 per jaar verachtvoudigen. Als succesvolle ontwikkelaar van compressietechnologie en waterstof-componenten weet MAXIMATOR welke veelbelovende mogelijkheden waterstof als duurzame alternatieve energieoplossing biedt. “Voor een succesvolle energietransitie is waterstof een essentiële bouwsteen vanwege de enorme flexibiliteit. Met name op het gebied van industrie en transport geldt waterstof als een van de meest veelbelovende pijlers. Dat zien wij ook aan de enorm stijgende vraag naar waterstoftankstations,” vertelt Mathias Kurras, bedrijfsleider bij de Hydrogen groep van MAXIMATOR GmbH in Duitsland.

Gepatenteerde MAXIMATOR Technologie voor hoge prestaties

MAXIMATOR Hydrogen biedt zeer betrouwbare en moderne waterstoftankstations, met een Europees marktaandeel van 20 tot 25 procent. De kern van de MAXIMATOR waterstoftankstations is de unieke MAX Compressor, een tweetraps hydraulisch aangedreven hogedruk compressor, die waterstofgas van 24 bar naar maximaal 1.000 bar kan samendrukken, met een capaciteit van maximaal 110 kg/uur.

Op het moment twee waterstoftankstations van MAXIMATOR in gebruik: Green Planet in Pesse en Hysolar in Nieuwegein. Komend jaar volgen twee nieuwe waterstofstations in Emmen en Den Haag. Daarnaast wordt er op dit moment ook in Duitsland, Zwitserland, Belgie, Zweden, Oostenrijk en de Verenigde Staten met MAXIMATOR-technologie groene waterstof getankt.

Voor meer informatie: www.maximator-hydrogen.de