Een ‘Co’bot is een collaboratieve robot, ofwel samenwerking is mogelijk tussen mens en cobot

Een cobot, ook wel collaboratieve robot, is ontworpen om samen te werken met mensen. Dormac is de officiële distributeur van Doosan Robotics voor de verkoop van cobots in Nederland en België. Doosan cobots zijn de veiligste cobots in de industrie, betrouwbaar en zeer stabiel. Een industriële robot is heel krachtig en daardoor ook veel gevaarlijker, vandaar dat er meestal een veiligheidskooi om de robot gezet moet worden om ongelukken te vermijden. Bij een cobot is dat dus niet nodig. Doosan cobots hebben krachtige ‘Force Torque sensoren’ die er voor dat ze onmiddellijk elke kracht kunnen voelen die op de gewrichten wordt uitgeoefend. Dit maakt ze zeer gevoelig voor botsingsdetectie.

Werknemers en cobots kunnen eenvoudig naast elkaar samenwerken. Een cobot is vooral een hulp voor de operator, die zich zelf kan toeleggen op een betere adequate uitvoering van andere taken. De cobot is ideaal voor zware en/of repetitieve taken. De cobots zijn te programmeren en te bedienen middels een tablet of laptop en vergelijkbaar met apps van smartphones.

Cobots zijn nuttig voor elke branche. Het aantal toepassingen neemt dan ook snel toe. Denk bijvoorbeeld aan productiebedrijven in de verspaning, farmaceutische-, medische- of de voedingsindustrie. Ook kleinere bedrijven kunnen voordeel halen uit een cobot. Een mobiele unit is veelzijdig inzetbaar om o.a. te kitten, schuren, polijsten, lassen of te inspecteren.

Bij E-commerce bedrijven kunnen cobots werknemers ondersteunen. Van dozen vullen, palletiseren tot order picken. Al binnen 10 minuten configureert u uw stapelpatronen voor pallets zonder enige kennis van programmeren. In combinatie met de M en H-Series cobots van Doosan Robotics kunt u tot 25 kg dozen stapelen met een bereik van 1700mm. Doosan cobots zijn consistent in kwaliteit en verlagen de productiekosten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden bezoek de website