Op het moment dat je sport, verg je meer van je lichaam. Dat vul je qua belangrijke voedingsstoffen niet gemakkelijk aan met je gewone maaltijden. Ook als niet-sporter is het belangrijk dat je genoeg eiwit, ijzer, vitaminen en andere vitale stoffen binnenkrijgt. De producten van XXL Nutrition bieden de noodzakelijke aanvulling op je dagelijkse maaltijden.

“Supplementen zijn gewoon voeding, maar dan geconcentreerd en specialistisch,” stelt CEO en oprichter van XXL Nutrition René van der Zel. “Voeding is de basis van je dieet, maar groenten en fruit bevatten steeds minder voedingsstoffen. Daarom is het verstandig om supplementen te nemen.” Als voorbeeld noemt Van der Zel de groeiende groep mensen die bewust kiest om geen vlees meer te eten. “Het is belangrijk dat je, als je sport en vegetariër bent, erop let dat je genoeg ijzer, vitamine B12, vitamine B1 en eiwit binnenkrijgt. Vegetariërs hebben 20% meer eiwit nodig dan mensen die vlees eten. Voor veganisten is dat zelfs 30% meer dan mensen die vlees eten. Hetzelfde advies geldt ook voor niet-sporters. “De meeste mensen zijn niet bewust bezig met hun eten. Dan kan je, je slechte eetpatroon compenseren met supplementen.” Hij benadrukt dat het daarbij vooral ook om het gemak gaat. “Het zijn makkelijke producten. Met één shake heb je snel een dosis hoogwaardige eiwitten binnen, zonder dat je moeilijk hoeft te doen met het uitrekenen hoeveel je nodig hebt. Of dat je genoeg eiwitten binnen hebt gekregen.”

Levensstijl

Eiwitten zijn bedoeld voor versneld spierherstel. “Je spieren bestaan uit aminozuren en eiwitten. Als je sport en je belast je spieren door het sporten, dan herstel je die niet door een bord macaroni te eten. Met koolhydraten kun je wel prestaties leveren, maar om te herstellen heb je eiwitten nodig.” Van der Zel legt uit hoe krachttraining werkt om het belang van eiwitten uit te leggen. “Door rust en herstel, met de juiste voeding, gaat de spier overcompenseren, zodat deze de volgende keer niet meer overbelast raakt. Daardoor wordt de spier een beetje sterker en groter. Hoe meer je sport, hoe meer je van je lichaam vergt en hoe meer je noodzakelijke bouwstoffen moet aanvullen.”

“We zijn de specialist van Nederland op het gebied van sportvoeding. We vinden het onze taak om mensen te informeren over trainen, gezondheid, motivatie, dieet en gezond eten. Onze personal trainers bieden persoonlijk advies. We willen mensen helpen.” Een voorbeeld is het blog hoe je als vrouw gezond kunt aankomen.

Gevraagd waar hij het meeste trots op is, antwoordt Van der Zel: “Dat we geen merk hebben gecreëerd, maar een levensstijl en beleving. Dat mensen op events naar je toekomen en roepen: ik ben al 10 jaar klant en raadt het al mijn vrienden aan. Dat we echte fans hebben, vind ik het mooiste.”

Voor de de beste tips rondom trainen, voeding en gezondheid bezoek de website