AddSecure begrijpt als geen andere de uitdagingen waarmee transportbedrijven worden geconfronteerd. De innovatieve, slimme oplossingen die AddSecure binnen de telematicawereld levert voor transport & logistiek-ondernemingen zijn toonaangevend én gericht op de toekomst. 

Gebruikers van FMS- en TMS-software kunnen alle relevante milieudata data straks automatisch met één druk op de knop genereren

AddSecure is een ervaren speler, die al meer dan 20 jaar relevante en schaalbare oplossingen binnen de telematicawereld levert voor transport & logistiek-ondernemingen. Belangrijkste producten: FMS en TMS, die rechtstreeks koppelen met de data die beschikbaar is vanuit de voertuigen (uiteraard met toestemming van de fleetowner). Zo zijn bijvoorbeeld milieurapportages steeds belangrijker. Corporates stellen daar eisen aan vanuit de zogenoemde corporate sustainability report directive. Hoeveel CO2 hebben hun ritten uitgestoten? Die data kun je dan automatisch voor ze genereren. Zonder gebruik te maken van modellen, want de software haalt de daadwerkelijke gegevens uit het voertuig. Er wordt gerekend met het daadwerkelijke brandstofverbruik van een specifieke rit in combinatie met de beladingsgraad voor een klant. Een planner kan zelfs op voorhand voorspellingen zien van wat een rit gaat kosten, qua uren, brandstofverbruik én CO2-uitstoot. Verladers willen in de toekomst precies weten hoeveel CO2 hun rit bij een transporteur heeft gekost vanwege de verplichte milieurapportages. Daarom kunnen gebruikers van FMS- en TMS-software van AddSecure die data straks automatisch met één druk op de knop genereren. Het is slechts eén van de voorbeelden van de ontwikkelingen voor de toekomst.

Optimale interactie

Bij AddSecure werken 440 mensen – waarvan 125 in R&D – aan het ontwikkelen van de logistieke software. In totaal zijn er inmiddels ruim 240.000 voertuigen aangesloten bij 5400 klanten in 12 landen. Met een zelf ontwikkeld Transport Management systeem is de interactie met het Fleet management-systeem optimaal, maar je kunt ook koppelen met logistieke software van derden. Je hebt dus alles in één overzicht. Het FMS-pakket beschikt bijvoorbeeld ook over een tachograaf-functie voor opslag en analyse van tachograafbestanden. Deze worden automatisch gedownload zodat men direct kan voldoen aan de bewaarplicht voor de ILT.

Verder kun je koppelen met de meeste boekhoudsystemen en verloningssystemen. De klant kan dus kiezen welke systemen of oplossingen hij of zij wil gebruiken. AddSecure bedient klanten met wagenparken van 10 tot 2000 voertuigen. Schaalbaarheid en integratie zijn bij AddSecure altijd het uitgangspunt en omdat de systemen modulair zijn, kun je eenvoudig oplossingen toevoegen.

Dynamisch plannen

Het dynamisch plannen van een rit wordt – zeker bij grote wagenparken – steeds belangrijker. Het systeem bekijkt hoeveel uur een chauffeur nog beschikbaar is per dag of week en berekent zo automatisch of hij een specifieke rit nog kan doen, rekening houdend met afstand, aantal stops en verplichte rusttijden. Zelfs de venstertijden in specifieke steden en de milieuzones per individueel voertuig kun je, in de toekomst,  in de planning meenemen. Want al die voertuig- en stedendata zijn of komen beschikbaar.

Door te investeren in relevante en schaalbare digitalisering kunnen transportbedrijven hun marges sterk verbeteren. Efficiëntere planning en administratie betekent besparingen op het aantal arbeidsuren én een verbetering van de veiligheid van de chauffeurs op de weg omdat alle data van de hele vloot en workflow overzichtelijk in één systeem staan. Zo is het leven van een planner veel gemakkelijker door dynamisch te plannen met inachtneming van een ETA en de communicatie daarover richting de ontvanger. Daarbij wordt er rekening gehouden met de rij- en rusttijden van de chauffeur, zodat hij nooit te lang achter het stuur zit.

Bovendien is AddSecure nu al bezig met de ontwikkeling van modules die in de dagelijkse planning rekening houden met trucks op alternatieve brandstoffen. De beschikbaarheid en locatie van tankstations en laadpunten zijn een cruciaal onderdeel van deze planning. AddSecure zet daarbij steeds meer in op partnerships met de voertuig- en trailerfabrikanten, zodat zonder extra hardware de data van deze systemen direct inzichtelijk is in het Co-Driver platform.

Coaching op basis van data

Op het gebied van veiligheid biedt AddSecure – naast de verplichte systemen die opdrachtgevers eisen – ook de mogelijkheid om de aansprakelijkheid naar aanleiding van een ongeval te onderzoeken met behulp van camerasystemen en de allernieuwste AI-technologie om vermoeidheid en afleiding onder beroepschauffeurs te detecteren. Verder kan de schadelast verminderd worden door rijgedrag te meten en chauffeurs op basis van deze data te coachen. Zo bepaalt de klant hoe hij de systemen inzet om zijn eigen winstgevendheid te verhogen, de veiligheid van zijn mensen te verbeteren en de duurzaamheid van zijn bedrijf te verhogen. Of hij nou de AddSecure-modules gebruikt of wil koppelen met software van derden, het kan allemaal.

AddSecure heeft al tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van geavanceerde, cloud based-oplossingen. AddSecure levert niet alleen logistieke software, maar is ook een toonaangevende Europese leverancier van veilige IoT-connectiviteitsoplossingen.