Spelen is een van de belangrijkste methoden die kinderen gebruiken bij het leren. Het stelt kinderen in staat om op een veilige en leuke manier kennis te maken met de wereld en hun omgeving.

De spellen en het speelgoed van Clementoni zijn afgestemd op de individuele leervermogens en voorkeuren van kinderen. Bijvoorbeeld met de spellen ‘Ontdek de Wereld’ en ‘Tik Tak hoe lang duurt een minuut?’ en ’10 educatieve spellen in 1’. Afhankelijk van de natuurlijke aanleg en het aangeboren vermogen, ontdekt elk kind nieuwe dingen op zijn of haar eigen manier.

Talenten

Met de spellen en het speelgoed worden de vijf belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen verbeterd. Kinderen worden ondersteund in hun ontwikkeling van taal, logica en motoriek. Ook wordt het wiskundige, cognitieve en sociaal-emotionele vermogen gestimuleerd – alle essentieel voor een gezonde groei. Elk speelgoed en spel is zorgvuldig ontwikkeld om te voldoen aan de behoeftes van kinderen met verschillende leerhoudingen. Kinderen kunnen het speelgoed en de spellen op verschillende manieren benaderen (reflectie, verkenning, uitvinding of delen). De spellen sluiten daardoor aan bij de natuurlijke talenten van kinderen. Daarnaast brengen de spellen en het speelgoed kinderen op een ongecompliceerde en boeiende manier gewenst gedrag en principes bij.

Educatieve spellen

Met bijna 60 jaar ervaring, is Clementoni een echte expert in het ontwikkelen van educatieve spellen en speelgoed. Clementoni brengt spellen en speelgoed op de markt die het natuurlijke ontwikkelingsproces van kinderen ondersteunen. Aan het creëren van nieuwe spellen gaat uitgebreid onderzoek vooraf, om ervoor te zorgen dat de educatieve inhoud niet alleen up-to-date is maar ook van topkwaliteit. De producten zijn gemaakt van stevige, duurzame materialen, met variërende designs gericht op specifieke leeftijdscategorieën. Ervaren docenten, psychologen en opvoeders zijn betrokken bij zowel de vorm als de inhoud van de spellen. Hierdoor zijn alle spellen en speelgoed gebaseerd op grondige kennis van kinderen en hun behoeften.

Ontdek de Clementoni-wereld op: www.clementoni.com/nl/