Jaarlijks begeleidt MentaVitalis ongeveer 3.000 mensen om mentaal vitaal aan het werk te blijven. Door tijdig passende hulp in te zetten is een burnout vaak te voorkomen.

Bianca Kamphuis, directeur van MentaVitalis, vertelt over de ondersteuning die MentaVitalis biedt aan bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en arbeidsongeschiktheidsverzekeraars Movir en Allianz. “Met onze 24/7 bereikbaarheid kunnen we mensen direct de aandacht en ondersteuning geven die ze nodig hebben.” 

Snelheid bij de eerste signalen van overbelasting

“Een eerste gesprek biedt vaak al verlichting en perspectief. Is er meer nodig, dan is een doorverwijzing naar een passende coach of psycholoog binnen drie dagen geregeld. Zo kan een begeleidingstraject al binnen een week van start gaan: telefonisch, online of face-to-face.” Deze snelheid wordt volgens Bianca Kamphuis door haar cliënten als een verademing ervaren. “Wanneer mensen de stap gezet hebben om hulp te vragen, dan moet er in onze visie direct iets gebeuren, en niet pas over een paar maanden.”

Organisaties bieden deze dienstverlening anoniem en kosteloos aan omdat ze weten dat elke euro, die ze investeren om te voorkomen dat iemand uitvalt of arbeidsongeschikt raakt, zich ruimschoots terugverdient. De anonimiteit zorgt ervoor dat mensen laagdrempelig en direct hulp durven te vragen, omdat er geen dossier wordt opgebouwd bij de werkgever of de verzekeraar.

Bewezen effectief

Een goede gesprekspartner op niveau, die de problematiek en context begrijpt, is wat mensen in de beginfase nodig hebben. Vaak zijn 6 gesprekken met een deskundige coach of psycholoog voldoende om overeind te blijven.

De aanpak van MentaVitalis is bewezen effectief. “Van de mensen die een coachingstraject starten, werkt 93% tijdens de begeleiding door en valt niet uit. De helft van alle cliënten gaf aan dat ze zonder de geboden begeleiding zeker zouden zijn ‘uitgevallen’.”

Het is de ambitie van MentaVitalis om werkend Nederland mentaal vitaal te houden. Of uitdagingen nu in de privésfeer liggen of werkgerelateerd zijn, medewerkers en ondernemers kunnen met al hun persoonlijke vragen een beroep op ons doen. Dat onze cliënten ons beoordelen met een 8,7 maakt ons stil en trots.”

Voor meer informatie: https://www.mentavitalis.nl/