Tekort aan laadpunten? Energielasten verlagen? Onvoldoende teruglevercapaciteit voor zelfopgewekte energie? Of is er niet genoeg vermogen beschikbaar voor een snellaadoplossing? Switch Charging biedt snellaadoplossingen tot 1.000 kW inclusief batterijopslag en slim energiemanagement.

Voor een soepele, snelle energietransitie is ruimte nodig, veel ruimte. En dat in een land waar we bijna elke beschikbare centimeter al hebben benut. Waar vind je bijvoorbeeld nog de benodigde plekken voor het opwekken van duurzame energie? Een van de antwoorden ligt bij de 16 miljoen parkeerplaatsen in ons land. Voorzie ze van zonnepanelen en je hebt een van de mooiste en meest praktische manieren om, zonder dat je extra ruimte inneemt, toch duurzame energie op te wekken. Zo’n solarcarport is daarnaast een belangrijke oplossing voor de transitie naar elektrische mobiliteit. Solarcarports maken direct laden mogelijk én ontlasten daarmee het elektriciteitsnet. Parkeren, laden, opslaan, opwekken en besparen: alles onder één dak. Met een solarcarport inclusief zonnepanelen en energieopslag afgestemd op het eigen stroomverbruik, is de belasting op het elektriciteitsnet minimaal en rijden jij, je gasten en werknemers op zelfopgewekte duurzame energie.

Snellaadpunten: altijd en overal

Met Switch Charging maakt u optimaal gebruik van uw zonnestroomsysteem en gaat u voor echt duurzaam laden. Zo biedt Switch Charging voor iedere situatie en elke locatie een (tijdelijke) snellaadoplossing inclusief batterijsysteem, zonder voorfinanciering of verrassingen achteraf, gewoon een vast bedrag per maand, voor korte of lange periodes,

huren of leasen. Waarbij ook koop tot de mogelijkheden behoort. De snellaadoplossingen zijn ook zonder carports beschikbaar. Met de oplossing van Switch Charging heeft u altijd voldoende vermogen beschikbaar zonder dat daarvoor een netverzwaring nodig is. Bovendien optimaliseert Switch Charging het gebruik van de zelfopgewekte energie zodat gebruikers altijd tegen de laagst mogelijke tarieven hun wagenpark kunnen laden. Wat ook mogelijk is: zélf uw eigen laadtarief bepalen waardoor er direct rendement ontstaat. Op die manier kunt u meteen (een deel van) uw kosten terugverdienen.

Rendabele business case

Combineer zonnepanelen met een snellaadoplossing en batterijopslag en er ontstaat een zeer rendabele case. Een batterijopslagsysteem zorgt er namelijk voor dat de zelfopgewekte energie wordt opgeslagen. Het slimme energiemanagementsysteem laadt de auto’s vervolgens op en/of levert deze energie terug aan het net als de tarieven hoog zijn. Zo kun je een mooi rendement maken op de zelfopgewekte energie. Daarnaast is er nog een voordeel. Als de energietarieven negatief of laag zijn dan kan de batterij zichzelf ook volladen met energie van het net. Kortom, je krijgt geld voor het afnemen van energie en je kunt het vervolgens weer terugleveren tegen hogere tarieven. Het is ook mogelijk om je eigen laadtarief te bepalen en zelfs de laadpalen openbaar beschikbaar te stellen voor bezoekers van buiten zodat er een extra inkomstenbron ontstaat.

Meer informatie over Switch Charging? Bezoek de website voor meer informatie