Om te voldoen aan alle eisen die de nieuwe wet stelt aan ritregistratie, zijn innovatieve producten en diensten gewenst. Trips in the Cloud biedt bedrijven een slimme en snelle oplossing. ‘Je kunt zelfs precies weten hoeveel CO2 je uitstoot.’

Je bent verantwoordelijk voor een bedrijf met meer dan 100 werknemers. Je hebt je handen al vol aan je bedrijfsvoering: de personeelstekorten, digitalisering, duurzaamheidsdoelen, et cetera. En nu moet je ook nog eens op korte termijn voldoen aan nieuwe wetgeving die vereist dat je de zakelijke ritten en het woon-werkverkeer van al je werknemers registreert en rapporteert. In deze tijd van verandering en groeiende eisen biedt Trips in the Cloud een slimme en efficiënte oplossing. De broers Wouter en Bart de Korte, de bevlogen eigenaren van Trips in the Cloud, hebben als missie om een onderscheidende ritregistratie-oplossing te bieden, niet alleen aan particulieren, maar vooral ook aan zakelijke klanten.

OBD GPS tracker

Trips in the Cloud bestaat uit een combinatie van een tracker en een abonnement op een online platform. De meestgebruikte tracker is een OBD-versie die werkt op basis van plug-and-play. Dit betekent dat klanten de tracker eenvoudig in hun voertuigen kunnen aansluiten, waarna het ritregistratiesysteem automatisch geactiveerd wordt. De simkaart in de tracker stuurt elke dertig seconden locatiedata door, waardoor de klant via de mobiele app of het online platform exact kan zien waar zijn voertuigen zich bevinden. Naast de OBD-tracker biedt Trips in the Cloud ook andere apparatuur aan, zoals een accu- of inbouwtracker.

Trips in the Cloud biedt meer dan alleen locatiegegevens. Klanten kunnen inzicht krijgen in diverse aspecten van hun wagenpark. Ze kunnen bijvoorbeeld het aantal gereden kilometers per voertuig zien, het bestuurdersgedrag analyseren en zelfs de CO2-uitstoot meten en compenseren door kentekens te koppelen aan RDW-gegevens. Hiermee kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan de nieuwe wetgeving, maar ook hun duurzaamheidsdoelen nastreven.

Voldoen aan wetgeving en belastingeisen

Trips in the Cloud loopt voor op de wetgeving ‘rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit WPM’. Hoewel het rapporteren van CO2-uitstoot momenteel nog niet verplicht is, biedt Trips in the Cloud deze functionaliteit al wel. Dit stelt bedrijven in staat om proactief te werken aan hun duurzaamheidsdoelen. Bovendien voldoet de oplossing van Trips in the Cloud aan alle eisen van de nieuwe wetgeving, inclusief het bijhouden van het aantal gereden kilometers per type auto, zoals benzine, diesel, elektrisch of hybride. Trips in the Cloud is ook geschikt voor andere vormen van kilometerregistratie, zoals het privégebruik van leaseauto’s, waardoor bedrijven kunnen voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Meer dan auto’s alleen

In een wereld waar mobiliteit steeds gevarieerder wordt, is het cruciaal om innovatieve oplossingen te vinden die niet beperkt zijn tot één specifiek voertuigtype. Trips in the Cloud omarmt deze veelzijdige visie en gaat verder dan alleen auto’s. Dankzij de flexibiliteit en aanpasbaarheid van het systeem kunnen bedrijven elk type voertuig voorzien van geavanceerde tracking-, beheer- en analysefuncties, van auto’s tot boten, motoren, vrachtwagens en graafmachines. Dit maakt naadloos schakelen tussen verschillende voertuigen mogelijk, met de zekerheid dat de oplossing reisgegevens met uiterste precisie vastlegt en analyseert.

Plannen en ambities

Trips in the Cloud is een marktleider op het gebied van voertuigvolgsystemen, met meer dan 40.000 aangesloten voertuigen op het platform. Wat Trips in the Cloud onderscheidt, is niet alleen de competitieve prijsstelling, met nog scherpere tarieven voor grotere bedrijven, maar ook de volledigheid van de oplossing. In tegenstelling tot andere partijen biedt Trips in the Cloud niet alleen live tracking, maar ook toegang tot historische gegevens tot wel twee jaar terug.

De broers De Korte zitten niet stil en hebben grote plannen voor de toekomst. Ze blijven hun producten moderniseren en uitbreiden, waarbij ze systemen steeds slimmer en sneller maken. Zo hebben ze bijvoorbeeld een tijdregistratiesysteem aan hun systeem gekoppeld, waarmee klanten exact kunnen zien hoe lang een medewerker bij een zakelijke relatie is geweest. Bovendien kunnen andere bedrijven de API van Trips in the Cloud integreren in hun eigen systemen. Op deze manier dragen ze bij aan de groei en de naleving van wet- en regelgeving, zoals die met betrekking tot CO2-uitstoot.

[kader]

Ondernemer aan het woord

Marijn Maaijen, CEO van C. de Kwaadsteniet, deelt zijn ervaringen: ‘Trips in the Cloud heeft ons de kracht van veelzijdigheid getoond in een wereld waarin mobiliteit een steeds grotere rol speelt, zelfs in de wegenbouw. Of we nu onze zware graafmachines op de bouwplaats beheren of onze vrachtwagens inzetten voor wegwerkzaamheden, deze oplossing heeft ons geholpen onze projecten te stroomlijnen en onze operationele efficiëntie te verbeteren. Het is de ultieme metgezel voor ons bedrijf, dat zich vaak in verschillende transportdomeinen beweegt.’ Kortom, met Trips in the Cloud kunnen bedrijven op een eenvoudige, efficiënte en veelzijdige manier voldoen aan de nieuwe wetgeving en tegelijkertijd hun mobiliteitsdoelen bereiken. De toekomst ziet er rooskleurig uit, met voortdurende innovatie en groei voor dit vooruitstrevende bedrijf.

Meer informatie over de mogelijkheden bezoek de website