De parttime CFO’s en financieel directeuren van Het CFO Centrum hebben menig mkb-bedrijf door de coronacrisis geloodst. Nu de economie weer in de lift zit, helpen ze ondernemers bij de financiële routekaart voor een stabiele groei.

“Het startpunt van onze CFO’s is de vraag ‘waar wil je met je bedrijf naartoe en hoe kan ik daarbij helpen?’,” vertelt CEO Coen van der Kley van Het CFO Centrum. “Het allerbelangrijkste dat hij of zij meebrengt, is het doorgronden van hoe een bedrijf in elkaar zit. Met name de structuur die ze aanbrengen, in de financiën, administratie en rapportages, helpt ondernemers om de volgende stap te nemen. Op het moment dat een van onze CFO’s binnenkomt, haalt de ondernemer een onafhankelijke geest en business partner binnen.”

12 Pijlers

De CFO’s van Het CFO Centrum gebruiken een gestructureerde aanpak om de financiële organisatie door te lichten, de 12 Pijlers. Deze focust op ondersteuning, operationele zaken en strategie. “Wat houd je tegen om wel die groei te maken? Heb je de juiste financiering voor datgene wat je wil gaan doen? De gemiddelde mkb-ondernemer doet nog heel veel zelf binnen het bedrijf. Alles staat of valt met wat hij of zij doet of beslist. Met ons krijgt hij er iemand bij op executive niveau, waarmee hij kan sparren over het bedrijf.”

De ervaring van Van der Kley is dat de ondernemer heel goed weet wat z’n product is en hoe hij dat in de markt moet zetten. “Hij weet waar zijn kracht zit, maar hij wordt door zoveel dingen beziggehouden. De tijd die hij besteedt aan financiën, besteedt hij niet aan de groei van het bedrijf. Als onze CFO naast hem staat, krijgt hij of zij weer meer tijd beschikbaar om zich te richten op datgene wat hij of zij graag doet.”

Benieuwd wat een parttime CFO voor u kan betekenen? Bezoek de website en maak een afspraak.