Natuurlijk wil je je huisdier zo lang mogelijk bij je houden. Bij Petplan hoef je niet uit te leggen waarom. Petplan is een unieke huisdierenverzekering, van dierenliefhebbers voor dierenliefhebbers. Met Petplan hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte dierenartsrekeningen.  

De rekening van de dierenarts? Wie van huisdieren houdt, weet dat die flink kan oplopen. “De kosten voor medische huisdierzorg liggen al snel tussen de 1.500 en 2.500 euro, met uitschieters tot 10.000 euro” zegt Stefan van den Berg van Petplan. “Vaak schrikken mensen daarvan en eigenlijk zijn ze dan al te laat. Je wilt natuurlijk niet kiezen tussen je huisdier en je portemonnee. Met een huisdierenverzekering had je daar niet over hoeven piekeren. Dan had je de rekening gewoon ingediend bij je verzekeraar, zoals je dat ook doet als je zelf medische zorg nodig hebt. Waarom zou je dat dan ook niet voor je huisdier regelen?”

Huisdierenliefhebbers

Petplan regelt al zestien jaar huisdierverzekeringen en is niet zomaar een verzekeraar. Van de Berg: “Petplan is gestart vanuit een nauwe band met dierenartsen. Als dierenliefhebbers en huisdierspecialisten kijken we continu wat de beste verzekering voor jouw hond, kat, konijn, papegaai is. Hoe maak je een pakket dat jou als dierenliefhebber de meeste zekerheid geeft? Daarin verschillen we van de grote verzekeraars die vooral materiële zaken verzekeren. We kunnen de beste zorgverzekering bieden omdat we alles weten over het verloop van een dierenleven en welke risico’s daarbij komen kijken. En omdat we zelf huisdierenliefhebber zijn, snappen we hoe belangrijk dat is. Als je ons belt, krijg je iemand aan de lijn die de liefde voor een huisdier deelt.” 

Ontzorgen

Petplan staat bekend als ‘het menselijk bedrijf van dierenliefhebbers vóór dierenliefhebbers’. Van den Berg: “Je kunt ook in één woord zeggen dat we ‘huisdierexpert’ zijn, maar we zijn zoveel meer. Je hoeft ons niet te vertellen hoe belangrijk een huisdier voor je is en hoe graag je wilt dat die zolang mogelijk bij je blijft. Dat is onze missie. We ontzorgen je zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over onverwacht hoge dierenartsrekeningen. Met Petplan weet je dat je je huisdier zo lang mogelijk bij je kunt houden.” 

“Als je ons belt, krijg je iemand aan de lijn die de liefde voor een huisdier deelt”