Jilly (70) en Frits (71) hebben nooit een uitvaartverzekering afgesloten. Een paar maanden geleden kozen ze er daarom voor hun uitvaart vooraf te betalen bij DELA. Jilly: “Als je van elkaar houdt, gaat zorgen voor elkaar altijd door. Ook na het overlijden.”

“Frits en ik zijn ruim veertig jaar samen. We hebben twee prachtige kinderen opgevoed en samen meerdere zaken gerund. De laatste jaren hebben we helaas afscheid moeten nemen van een paar goede vrienden. Een paar maanden geleden zaten we ‘s avonds op de bank en zei Frits opeens tegen me: “Ik wil jou straks goed achterlaten, maar we hebben nog niks geregeld.”

De uitvaart vooruitbetalen: voor iedereen zonder uitvaartverzekering

“We hebben nooit een uitvaartverzekering afgesloten. Ik denk dat we allebei dachten: we hebben spaargeld, dat komt wel goed. Die avond bleken we echter vragen te hebben die we niet konden beantwoorden: Hoeveel kost een uitvaart eigenlijk? Wat zijn onze wensen? Is er een slimmere manier om geld voor ons afscheid opzij te zetten? Een goede vriendin raadde ons toen aan onze uitvaart bij DELA vooruit te betalen. Het geld dat je inlegt, komt tegen een relatief hoge rente in het depositofonds van DELA en is alleen bedoeld voor de uitvaart.”

Uitvaartwensen vastleggen

“Bij het afsluiten van het GarantiePlan kregen we een gratis wensenboekje. Het is fijn om de uitvaartwensen van elkaar te kennen en we weten nu precies hoeveel onze uitvaarten gaan kosten. We hebben allebei eenmalig € 7.500 ingelegd en zijn van plan jaarlijks te controleren of dat bedrag nog overeenkomt met onze wensen. Zo niet, storten we het verschil bij.”

Houden van is voor elkaar zorgen

“Natuurlijk voelt het vreemd om je eigen afscheid te regelen. Frits en ik staan allebei nog midden in het leven en ik hoop dat we samen honderd mogen worden. Toch geeft het ons rust dat ook het laatste stukje nu is geregeld. Als je van elkaar houdt, houdt voor elkaar zorgen nooit op – ook niet na de dood.”

Betaal nu de uitvaart vooraf bij DELA en ontzorg uw naasten:

  • Voor iedereen: ongeacht leeftijd of gezondheid
  • Geen maandelijkse premie, maar in één keer of in delen het totale bedrag inleggen
  • Een hoge jaarlijkse rente van 1,50 tot 6 procent
  • Vrije keuze van uitvaartonderneming
  • Helderheid over de uitvaartwensen dankzij het gratis wensenboekje