In je blootje ontspannen, iets voor jou? Lekker zwemmen, zonnen, luieren of vakantievieren. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht, maar we nodigen je graag uit dat eens te doen! Recreëren zonder kleren heeft namelijk allerlei voordelen.

Wist je dat zo’n 2,5 miljoen Nederlanders graag bloot ontspannen? Dit kan op heel veel verschillende manieren. Op het naaktstrand, in je eigen achtertuin, in een knusse b&b, op vakantie op een mooie blootcamping of in een leuk hotelletje, of in de sauna. De keuze is reuze…

De voordelen van bloot ontspannen

Misschien vraag je je nu af waarom je dit zou willen. Bloot ontspannen heeft veel voordelen. De meest gehoorde reden is het heerlijke vrije gevoel dat je ervaart zodra je – letterlijk – niets meer om het lijf hebt. Naast het lichamelijk vrije gevoel, ervaren de meesten ook mentale vrijheid. Je bent niet meer zo bezig met het uiterlijk of sociale status. Het gaat vooral om lekker ontspannen je vrije tijd besteden.

Ook is het heel praktisch en loop je niet te hannesen met natte, plakkende badkleding of verkleedsessies in een krap tentje of douchehokje. En bij zonnig weer word je ook nog eens mooi streeploos bruin.

Blootlocaties liggen vaak op de mooiste plekjes in de natuur en blijven meestal heel schoon omdat de bezoekers zorg en oog hebben voor hun omgeving. Ideaal dus om de dagelijkse hectiek even helemaal van je af te schudden.

Twijfel je of het wel iets voor je is? Probeer het dan gewoon eens. Wie weet past deze manier van ontspannen heel goed bij je en anders ben je een ervaring rijker!

Voel je vrij, geef je bloot!

Deze keuzevrijheid vindt de Nederlandse belangenorganisatie voor naaktrecreanten NFN Open & Bloot heel belangrijk. Het is ook de boodschap die ze deze zomer met de landelijke multimediale campagne ‘Voel je vrij, geef je bloot!’ op allerlei manieren uitdragen.

Laat je inspireren door de commercials op radio en televisie en luister iedere twee weken naar een nieuwe aflevering van de awardwinnende BlootGewoon!-podcast, waarin presentator Koert Jan de Bruijn en NFN directeur Christine Kouman met uiteenlopende interessante mensen in gesprek gaan over blootgewone zaken.

Download gratis het BlootGewoon! digimagazine

Download op de BlootGewoon!-site ook het gratis digimagazine boordevol (reis)tips en praktische info, toets je kennis met diverse leuke quizjes en volg de BlootGewoon!-socials. De blote wereld is interessanter en veelzijdiger dan je wellicht vermoed!