De nieuwste generatie hoortoestellen is zo innovatief dat mensen met een hoorbeperking het geluid kunnen aanpassen aan de persoonlijke levensstijl en voorkeuren. Dankzij bluetooth, apps en slimme apparaten kun je het toestel afstemmen op de specifieke situatie, waarbij omgevingsgeluiden worden weggedrukt. Met de Phonak Paradise heeft Schoonenberg het beste toestel ooit in huis.

De Phonak Paradise biedt een ongeëvenaarde geluidskwaliteit en kan worden bediend en gepersonaliseerd met slimme apps. Een van de belangrijkste innovaties van de generatie toestellen waartoe de Paradise behoort, is de verstaanbaarheid in drukke omgevingen. Zelfs bij snel wisselende gesprekken.

Drukke omgeving

Jacques Verzijlbergen is slechthorend geboren. Hij vertelt emotioneel over het verschil met de voorgaande generatie hoortoestellen: “Voorheen was het zo dat ik in het pannenkoekenhuis – altijd ‘leuk’ met rondrennende kinderen, verjaardagen en een open keuken – mijn kleinkind niet kon verstaan. Waardoor ik ongeïnteresseerd leek voor iedereen aan tafel. Met mijn nieuwste toestel hoef ik niet eens een inspanning te leveren. Het is app erbij, focus aanpassen, de kleine aankijken, et voilà, een helder kinderstemmetje komt je tegemoet. Ik kan je vertellen, dat doet wel wat met mij!”

Audio streamen

Als voorbeeld van de enorme innovatie die de toestellen hebben doorgemaakt, vertelt Verzijlbergen dat hij met twee tikjes tegen zijn hoortoestel een appje in kan spreken en vanaf zijn smartphone kan laten versturen. “Wel zo handig natuurlijk”.

De laatste generatie hoortoestellen kan worden gekoppeld met de smartphone, televisie of tablet en je kunt gebruikmaken van een speciale microfoon die gesprekken direct naar je hoortoestel streamt. “Daardoor kan ik perfect vergaderingen volgen.” Met de app kan de geluidsinstelling worden aangepast aan de omstandigheden. “Ik kan omgevingsgeluiden wegdrukken als ik me wil afsluiten om me te concentreren.”

Isolement doorbreken

Verzijlbergen heeft zich in zijn leven zo min mogelijk laten beperken door zijn gehoorbeperking. Tien jaar geleden heeft hij zich laten omscholen tot audicien. Momenteel werkt hij als productspecialist op de marketingafdeling van Schoonenberg. Zijn advies aan mensen wiens gehoor achteruitgaat: “Je hebt de keuze om goed te horen. Door het uit de weg te gaan, doe je jezelf en je omgeving tekort. Een hoortoestel doorbreekt je isolement in gezelschap. Slecht horen is vermoeiend. Gesprekken verstaan kost energie. Dat heeft een impact op je privéleven en dat is dus niet nodig ”

World of Hearing

In de World of Hearing van Schoonenberg kun je innovatieve hooroplossingen ontdekken en proberen welk toestel het beste bij je situatie past. In de Experience Room ervaar je zelf, maar bijvoorbeeld ook je partner, wat je nog kan horen. De Phonak Paradise is zowel verkrijgbaar in de World of Hearing als in alle reguliere Schoonenberg winkels in Nederland. Het toestel mag 2 maanden gratis getest worden. Zo kunt u geheel vrijblijvend ook in uw eigen omgeving ervaren wat ons allerbeste hoortoestel voor u kan betekenen.

De Phonak Paradise is verkrijgbaar bij alle Schoonenberg winkels. Het toestel mag 2 maanden gratis getest worden. Zo kun je geheel vrijblijvend ervaren wat het toestel voor je kan betekenen. Vind hier uw winkel in de buurt.