Slimme apparaten voor in huis zijn de perfecte security-oplossing. Ze maken het mogelijk uw huis in de gaten te houden, zelfs als u kilometers ver weg bent. “Via één app op je telefoon kun je alle veiligheidsproducten bedienen.”

“Wij zijn er voor de consument. Als die een apparaat van ons koopt, is dat ook echt zijn eigendom. Dus géén abonnementskosten.”

Een van de best verkochte beveiligingssystemen van dit moment? Een slimme buitencamera met sirene, van producent Netatmo. Ziet eruit als een buitenlamp, maar is in praktijk een geraffineerde security-oplossing voor de bescherming van uw woning. De camera geeft een real-time waarschuwing op de smartphone bij het signaleren van een onbekende persoon of auto. Indringers kunt u vervolgens afschrikken door de oorverdovende sirene te activeren. Bij de detectie maakt de camera onderscheid tussen een mens, een dier en een auto. Een nutteloze waarschuwing over een onschuldige beweging is te voorkomen door zelf de meldingsvoorkeuren in te regelen. De beelden worden lokaal opgeslagen op een sd-kaart en zijn altijd toegankelijk vanaf de smartphone, inclusief de nachtbeelden (dankzij het infrarood nachtzicht).      

Probleemloos samenwerken

Als Netatmo’s Sales manager Edwin Aartman enthousiast de mogelijkheden en voordelen opsomt van de slimme buitencamera, spreekt hij feitelijk over álle slimme security-oplossingen die het bedrijf produceert en levert, van slimme binnencamera met deur- en raamsensoren tot rookmelder en videodeurbel. Aartman: “Onze visie op veiligheid en hoe je de consument daarin het beste van dienst kunt zijn, zie je in elk apparaat terug. Ze zijn extreem duurzaam en hebben een strak design. Ze werken bovendien op alle grote platformen, die van Google, Amazon én Apple, daarin zijn we uniek.” Wat ook uniek is: Netatmo-producten die onderling probleemloos samenwerken, doen dat even goed in combinatie met beveiligingsproducten van andere partner merken. En altijd zónder een aparte hub. “Zo creëer je,” zegt Aartman, “een ecosysteem waarin je alle veiligheidsproducten bedient via één app (Home+Security) op je telefoon.”

Geen verborgen kosten

Misschien wel de meest unieke eigenschap van Netatmo is de afkeer van verborgen kosten. Aartman: “Wij zijn er voor de consument. Als die een apparaat van ons koopt, is dat ook echt zijn eigendom. Dus géén abonnementskosten. Lokale opslag van beveiligingsbeelden is gratis en alle functies en updates zijn altijd zonder abonnement toegankelijk.” Constante updates in combinatie met de extreme duurzaamheid maken van een Netatmo-systeem een tijdloos product. “Het idee is dat je ze nooit hoeft te vervangen omdat we voortdurend doorontwikkelen en ze van de nieuwst updates voorzien. We vieren volgende maand ons tienjarig bestaan. Ons allereerste product werkt nog steeds probleemloos en is helemaal up-to-date.” 

Voor meer informatie over de producten bezoek de website