Nederland is een water(sport)land. Op de Hiswa te Water in Bataviahaven Lelystad kunnen watersportliefhebbers binnenkort hun hart weer ophalen. Met meer dan 420 boten en 120 stands is het de grootste botenexpo van Noord-Europa.

Nederlanders hebben een hechte band met het water. Een kwart van de Nederlanders doet aan watersport. Ons land telt ruim een half miljoen boten voor recreatie, gelijk verdeeld tussen zeilboten en motorboten. Ongeveer 700.000 Nederlandse huishoudens overwegen de aanschaf van boten en/of watersportuitrustingen, blijkt uit onderzoek van NBTC en Waterrecreatie Nederland. De voorpret van een eigen boot begint natuurlijk met het bepalen hoeveel je te besteden hebt bij de aanschaf en op verkoopsites rondkijken wat er te koop is.

Inspiratie

De ultieme manier om je te oriënteren is een bezoek aan de internationale watersportbeurs Hiswa te Water. De Hiswa te Water in Bataviahaven Lelystad is traditioneel dé ontmoetingsplek waar iedereen die van watersport houdt inspiratie op kan doen.Het is de belangrijkste watersportbeurs van Noord-Europa, waar Nederlandse jachtbouwers zij aan zij met buitenlandse exposanten hun nieuwste zeilboten, jachten en motorboten tentoonstellen. Met maarliefst 3,4 kilometer aan boten is het dé plek om je te oriënteren op alles wat de watersport heeft te bieden. Je kunt je bijvoorbeeld laten informeren over de laatste trends, zoals boten met een elektrische aandrijving.

Nautisch

Bij de 120 stands op de kade vind je een ruime verscheidenheid aan accessoires en producten en diensten die allemaal nautisch gerelateerd zijn. De hele dag door kun je op het beursterrein terecht voor lezingen en demonstraties van nieuwe vormen van watersport. Tussendoor kun je lekker ontspannen en genieten van een drankje en een hapje op een van de gezellige terrassen met uitzicht over de haven.