Met de fulltime zorg voor drie kinderen en een succesvolle influencecarrière zit Bo Wilkes nooit stil. Het is, zoals ze dat zelf zegt, elke dag weer een strijd tegen de klok. Maar wat er ook gebeurt, ze gaat altijd stralend, goed verzorgd en stijlvol de deur uit.

Heb je een vast beautyritueel?

“Ik reinig iedere ochtend mijn huid, breng een serum op en een dagcrème aan. Daarna gebruik ik een primer die een beetje glowy is. Mijn wenkbrauwen zijn aangezet met een powderbrow-methode. Daarnaast heb ik momenteel een permanente nepwimper op, omdat het me aan tijd ontbreekt om uitgebreid mijn make-up te doen. Mijn haar was ik slechts een keer per week. Meestal draag ik een knot. Maar als ik er goed uit wil zien, föhn ik het en breng ik het met een krultang in model. Dan blijft het eigenlijk de hele week mooi zitten.”

Hoe ziet een gemiddelde dag uit jouw leven eruit?

“In een woord: chaotisch. Het is altijd weer een strijd tegen de klok. Gelukkig kan ik goed tegen stress en kom ik relaxt over waardoor anderen denken dat ik alles prima onder controle heb, haha. Ik zorg fulltime voor mijn drie kinderen Boyd, Julie en Loulou en zit veel in de auto om ze naar school en zwemles te brengen.”

En je runt een succesvol Instagram-account met meer dan 100.000 volgers.

“Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik laat zien hoe ik mijn leven leid en hoe ik ben: vrolijk en positief. Ik maak overal altijd het beste van. Ik vind het een groot compliment dat er zo veel mensen zijn die het leuk vinden om me te volgen.”

Daarnaast kennen we je natuurlijk van de televisieseries Echte Gooische Meisjes en Echte Gooische Moeders. Hoe vond je het om daaraan mee te doen?

“Hartstikke leuk. Echte Gooische Meisjes begon als grapje. Pauline (Wingelaar, red.) werkte op de redactie van Eyeworks en was bezig met de productieontwikkeling van het programma. Ze was druk bezig mensen te scouten en wilde dat ik mee zou doen. ‘Als ik meedoe, moet jij ook’, zei ik. Zo is het ontstaan. We waren nog jong, onbezonnen en hadden niks te verliezen.”

En toen kwam vorig jaar het vervolg: Echte Gooische Moeders.

“Videoland herhaalde Echte Gooische Meisjes en het bleek nog steeds populair te zijn. Zo ontstond het idee om een nieuwe serie te maken. Onze doelgroep is met ons meegegroeid. De meiden die toen naar ons keken zijn nu, net als wij, moeders. We willen laten zien dat waar je huis ook staat, iedereen tegen bepaalde problemen aan loopt. Iedereen heeft zijn eigen onzekerheden. Elk huisje heeft zijn kruisje.”

Hebben jullie ook buiten de opnames contact met elkaar?

“Ik wip af en toe spontaan bij Pauline langs. We hebben het zo druk dat het nooit lukt om een datum te prikken. Ook Leslie, Kimberly en Florine zie ik geregeld. Het contact is de laatste jaren alleen maar leuker geworden.”

Komt er nog een nieuw seizoen Echte Gooische Moeders?

“Ik denk het wel, maar we hebben officieel nog geen groen licht. Door corona staat dat voorlopig even on hold.

Ten slotte, je ziet er altijd geweldig uit. Heb je een goede beautytip?

“Ik gebruik een permanente tanning spray. Als je dat met een goede poederkwast aanbrengt en je maakt een soort drie op je gezicht: van je slaap naar je neus naar je jukbeen en je dat tamponneert als rouge, heb je geen make-up meer nodig. Ook je benen kun je op die manier bruiner maken. Dat ziet er toch veel gezelliger uit!”