Fluitend langs drukke verkeerspunten? Met de trein, tram of bus naar de stad reizen en dan in alle vrijheid verder fietsen? De fiets op vakantie meenemen in de auto, op de boot of met de camper? Waar je ook heen wilt, Brompton kan met je mee. 

Handgemaakt in London. 

Het verhaal van Brompton begint met een revolutionair idee. Uitvinder Andrew Ritchie bouwde zijn eerste vouwfiets in 1975 en zijn baanbrekende ontwerp gaat nog steeds door. Het doel van Ritchie was om een magisch tapijt te ontwerpen. Een voertuig dat zijn berijder moeiteloos door de stad kan vervoeren. Ondanks alle vernieuwingen van de afgelopen jaren blijft een robuust stalen frame de basis van elke Brompton. Dat frame wordt nog steeds met de hand gelast in Londen volgens de hoogste kwaliteit.

Met de trein, auto, camper of boot 

Brompton vouwfietsen zijn extreem compact. In vijf stappen – en nog geen twintig seconden – tover je deze fiets om tot handbagage. Ideaal voor de reiziger of ontdekker (niet alleen de dagelijkse forens). Uw Brompton kan worden opgeborgen tussen de stoelen van de treincoupé of in de kofferbak van uw auto. Evenzo maakt het compacte karakter het gemakkelijk op te bergen in een camper of boot waar de ruimte beperkt is. Het kan vervolgens worden uitgevouwen om er op uw bestemming plezier van te hebben, zodat u het op twee wielen kunt verkennen.

Dagelijks gebruiksgemak 

De besturing is responsief en dankzij de rechtopstaande positie kunt u moeiteloos het verkeer aan. Het kleurrijke C-line model vormt de basis van het assortiment en is voorzien van naafversnellingen waardoor je moeiteloos net zo snel rondfietst als op een gewone fiets. Brompton biedt de C-line Urban-variant aan met twee versnellingen of de Explore-variant met zes. Wil je af en toe een duwtje in de rug, dan is er ook nog de Electric C-line Explore, de meest compacte opvouwbare e-bike ter wereld. De voorwielmotor en 300 Wh accu zorgen voor een actieradius tot wel 70 kilometer. En die accu zit ook nog eens in een handig, stijlvol tasje dat je op de balhoofdbuis klikt.  

Geniet van de vrijheid 

Verbeter uw reizen deze zomer en geniet van de voordelen die fietsen met zich meebrengt voor verkenning, wetende dat je fysieke en mentale gezondheid een boost krijgt en u ook de planeet helpt. Kies voor het gemak, de kwaliteit en het plezier van een Brompton.

Ontdek de volledige Brompton-collectie op nl.brompton.com of bezoek de Brompton Junction op Reestraat 14-H in Amsterdam voor gericht advies en meer informatie.