6.8 C
Amsterdam
27/11/2020
ADVERTENTIE

Gezonde nieren zijn van levensbelang. Een nierziekte beperkt je leven enorm. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor nierpatiënten en een leven zonder nierziekte. Wij strijden elke dag voor het voorkomen van nierschade. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling voor alle nierpatiënten. En voor de genezing van nierziekten. Net zo lang totdat nierpatiënten hun leven terugkrijgen.

De Nierstichting is voor een belangrijk deel afhankelijk van particuliere giften. Van een kleine gift tot een complete nalatenschap. Hilde de Rooij en Cindy Letschert vormen binnen de Nierstichting een goed op elkaar ingespeeld team op het gebied van bijzondere schenkingen.

De deur staat altijd open

Letschert informeert en adviseert mensen individueel op het gebied van nalaten. De Rooij houdt zich onder meer bezig met het begeleiden van grote giftgevers. “Dat mensen de Nierstichting financieel steunen en zo hun vertrouwen laten blijken in ons werk,” vertelt De Rooij, “is ontzettend waardevol. Onze deur staat dan ook altijd open voor mensen die willen praten over hun wensen en mogelijkheden. Maar ze zijn ook van harte welkom als ze bijvoorbeeld meer willen weten over onderzoeken die we financieren en de resultaten hiervan.”

Luisteren

Letschert legt veel huisbezoeken af om voorlichting te geven of wensen te bespreken van mensen die overwegen de Nierstichting iets na te laten. “Dat betekent dat ik vooral goed naar ze luister. Naar hun wensen, maar ook naar wat ze níet willen.” De Rooij vult aan: “Ik merk dat veel mensen niet zo makkelijk over hun eigen nalatenschap praten. En dat snap ik wel, je eigen testament en de keuzes die je hierover maakt, zijn heel persoonlijk. Maar uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is als je op een bepaald moment je zaken regelt.”

“En,” zegt Letschert, “als wij weten dat iemand heeft besloten de Nierstichting op te nemen in zijn testament, dan kunnen we hem bijvoorbeeld uitnodigen voor een inhoudelijke lezing. Ook is het fijn als we iemand bij leven kunnen bedanken voor zijn steun. Of we komen langs voor een kop koffie. Net wat mensen prettig vinden.”

Goed moment is nu

“Wat een goed moment is om je erfenis te regelen? Doe het gewoon zo snel mogelijk. Dat geeft rust. Je kunt een testament ook altijd weer laten veranderen. En als je besluit iets na te laten aan een goed doel, bedenk dan dat een nabestaande dat niet zo snel voor jou zal verzinnen. Jij hebt bijvoorbeeld zélf ervaring met een ziekte en een goed gevoel bij een fonds,” aldus De Rooij. Letschert concludeert: “Het is belangrijk de regie te hebben over je leven, maar ook over je nalatenschap. Je laatste wil, die moet je heel serieus nemen.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over nalaten aan de Nierstichting en het vastleggen van uw wensen? U kunt Cindy Letschert bereiken via: 035 697 80 74 en cindyletschert@nierstichting.nl.

Meer weten over een schenking aan de Nierstichting of de mogelijkheden voor een fonds op naam? Neem contact op met Hilde de Rooij via 035 697 80 59 of hildederooij@nierstichting.nl.

Uiteraard kunt u met vragen ook bij uw notaris terecht of u kunt kijken op nierstichting.nl/voortleven.