Gebruik de kracht en de kansen van technologie, om je werkplek écht voor je te laten werken. Ricoh helpt je, met het faciliteren van hybride werken en digitale werkprocessen die het werkplezier en de productiviteit verhogen. 

Hybride werken? “Het is de nieuwe standaard,” zegt Huib Kolen, expert in digital services bij Ricoh. “Uit onderzoek blijkt dat het gros van de medewerkers vindt dat je zelf moet kunnen kiezen waar en wanneer je werkt. Dat pakt ook goed uit, mensen presteren echt beter.” Van bedrijven vraagt het een doordacht beleid. En daar ontbreekt het, volgens Kolen, nogal eens aan: “In de basis gaat het erom dat je je werkomgeving en bedrijfsprocessen op een duurzame manier flexibel inricht en dat het werkplezier en de productiviteit van je medewerkers omhoog gaan. Zij moeten de nieuwe technieken adopteren en ze moeten er veilig mee kunnen werken. Een structureel beleid geeft je handvatten om alles in goede banen te leiden. Je legt bijvoorbeeld de verhouding vast tussen thuiswerken en werken op kantoor. En je kunt ook aangeven voor welke werkzaamheden je verwacht dat medewerkers aanwezig zijn en er samen aan werken, zodat ze betrokkenheid en binding met elkaar houden.”

Slimme processen

Voor de meeste bedrijven is de digitale transformatie een uitdaging, want: hoe pak je het aan, waar begin je? Kolen: “Breng de behoeften van je medewerkers in kaart en denk daarbij ook aan de verwachtingen van je klanten – hoe zij met je willen samenwerken. Dat hoef je niet helemaal zelf te doen. Met Ricoh maken we inventarisaties en gaan we in gesprek met bedrijven en medewerkers. Welke processen kunnen slimmer worden ingericht zodat werkplezier, creativiteit, samenwerking en productiviteit floreren? En hoe kun je deze effectief afstemmen op hybride werken? We faciliteren met Ricoh de technologie daarvoor en automatiseren bijvoorbeeld tijdverslindende routineklussen. Dat levert meteen winst op als je weet dat 20% productiviteit verloren gaat door inefficiënte processen en databeheer.” De winst ligt ook elders. Kolen: “Hybride werken, in de cloud werken, we faciliteren het én maken het veilig. Dat is meer dan ooit noodzakelijk, want wist je dat bijvoorbeeld de kosten van een aanval met gijzelsoftware (ransomware) voor een mkb-bedrijf gemiddeld 78.700 euro zijn?”

Wil je hybride werken optimaal faciliteren? Ontdek alle feiten en vorm je beleid. Bezoek de webstie voor het factbook ‘Laat je werkplek écht voor je werken’.