Sjoerd van Oort had tijdens een kerkdienst geen contant geld op zak en kon hierdoor niet deelnemen aan de collecte. Hij bedacht een nieuwe mogelijkheid om wél deel te kunnen uitmaken van dit mooie moment, zonder contant geld. Dit alles is uitgegroeid tot de Givt-app, één tool voor al je giften. Met Givt geef je zoals jij dat wilt.

Het is veilig, anoniem en overzichtelijk.

“Er zijn heel veel momenten dat je geen cash op zak hebt, maar wel wilt doneren. En er is een groot verschil tussen geven en betalen,” vat Bram Kuiper van Givt het dilemma kort en bondig samen. Daarin zit dan ook het verschil tussen de Givt-app en banking apps. “Ons doel is om geven zo eenvoudig mogelijk te maken. Als gever heb je alles zelf in de hand. Jij beslist wat en hoeveel je wilt geven en vooral aan wie. Je gegevens worden niet doorgegeven aan de organisaties, waardoor je anoniem blijft en dus ook geen vervelende post ontvangt.”

Een goed doel dat bij jou past

“Onze ambitie is de ontwikkeling van praktische oplossingen waarbij de gever centraal staat. We werken actief met gevers samen om problemen in de geef-wereld aan te pakken. Zo hebben we een persoonlijke samenvatting toegevoegd, waarbij je een overzicht krijgt van al jouw giften. Dit maakt het invullen van je belastingen super simpel!”. Momenteel werkt Givt aan de Wizard, een keuzewijzer gemaakt om gevers in contact te brengen met organisaties die bij hen passen.

De gever krijgt verschillende stellingen voorgelegd en kan zijn of haar favoriete thema’s kiezen. “Aan het einde krijg je een overzicht met goede doelen die écht bij jou passen. Uiteindelijk maak je zelf de keuze.”

Ook benieuwd welke organisatie bij jou past? Ontdek het op wizard.givt.app