Omroep of belangenbehartiger?

“Beide. Onze hoofdtaak is het maken van radio- en televisieprogramma’s, zoals Heel Holland Bakt en ARIA. Maar we zijn ook een maatschappelijke organisatie, een beweging die opkomt voor de belangen van onze doelgroep van 50 plus. Als die in de knel dreigt te komen, zoals nu met het pensioenakkoord en de exploderende energieprijzen, klimmen we als Omroep MAX op de barricade. Het is bijna diefstal. In het nieuwe pensioenakkoord hebben mensen opnieuw geen zeggenschap. Het is hún geld.”

Hoe komt Omroep MAX voor hen op?

“We zetten ons op allerlei manieren in voor ouderen, zoals met MAX Ombudsman en de stichting MAX Maakt Mogelijk. Hiermee ondersteunen we ouderen in landen als Moldavië die in mensonterende omstandigheden moeten leven. Maar ook over Nederland zelf maak ik me zorgen. Het besteedbaar inkomen wordt steeds lager. Ik houd mijn hart vast voor de winter en hoe ouderen met AOW en een klein pensioen het moeten rooien met de enorme inflatie en hoge energieprijzen. Een ander groot probleem is eenzaamheid. Met MAX Meeting Point bieden we een platform waar mensen met elkaar in contact kunnen komen, fysiek of online.”

Hoe belangrijk zijn jullie leden?

We zijn een vereniging. Dat betekent dat je leden het voor het zeggen hebben. Dankzij hen kunnen wij onze programma’s blijven maken en opkomen voor de belangen van ouderen. Met de ‘Leden werven leden’-actie vragen we onze MAX-leden om nieuwe leden te werven, zodat de stem van de ouderen nog beter wordt gehoord.”