In gesprek met Jolien Bijhouwer

SENIOR EMPLOYER BRANDING SPECIALIST BIJ EN HR SOLUTIONS

Hoe cruciaal is in deze tijd van arbeidsmarktkrapte een goed werkgeversmerk?
In “the war for talent” télt het merk. Met de functie-inhoud van een vacature maak je niet het verschil die is misschien wel identiek aan die van vacatures bij je concurrenten. De kandidaat vraagt zich af: waarom zou ik dat bij déze organisatie willen gaan doen?
Een goed werkgeversmerk zorgt ervoor dat je onderscheidend bent van de concurrenten op de arbeidsmarkt.

Zijn er valkuilen bij het positioneren van een bedrijf of organisatie?
Ja, een werkgeversbelofte mag ambitieus zijn maar je moet wel eerlijk zijn in je communicatie geen dingen beweren die te veraf staan van de werkelijkheid. Je werkgeversmerk is ook bedoeld om personeel te behouden. Je wilt dat de huidige medewerkers trots zijn om te werken bij de organisatie en dat zij zich in het werkgeversmerk herkennen.

Wat verwacht de jonge generatie werkzoekenden van een werkgever?
Betekenisvol werk doen is voor deze generatie belangrijk en moet aansluiten bij hun persoonlijke waarden. Het liefst dragen ze ook bij aan iets groters bijvoorbeeld dat je iets voor een ander betekent of voor de maatschap- pij. Daarnaast is vrijheid belangrijk de mogelijkheid om thuis te werken bijvoorbeeld of de vrijheid bij het invullen van functie en werkzaamheden. Maar vergis je niet dat een goed salaris en overige arbeidsvoorwaarden voor deze generatie zjn óók heel belangrijk!’

Ga voor meer informatie naar https://enhrsolutions.com/arbeidsmarktcommunicatie/employer-branding/?utm_source=topic+nederland&utm_medium=expertartikel&utm_campaign=jolien.