Als jong meisje was Judith Doppenberg al druk in de weer met de styling van haar kamer door muurtjes te verven en meubels te verschuiven. Tegenwoordig voorziet ze op haar succesvolle Instagram-account @HUIZEDOP bijna 200.000 volgers van wooninspiratie.

“Het vuurtje ging branden toen mijn man Michael en ik in 2016 ons huidige huis kochten”, vertelt Judith. “Ik zocht inspiratie voor de inrichting van het huis en collega’s tipten me Instagram. Ik vond het zo’n leuk medium dat ik besloot zelf een account te openen. Wat begon met het plaatsen van een foto is inmiddels een online platform met een blog, een Instagram-account met 200.000 volgers en een groot bereik op Pinterest.”

Van veranda tot tuinhuis

Inmiddels zit ze alweer geruime tijd, met haar man en twee dochters, in de koopwoning waar alles in de afgelopen jaren naar haar smaak is ingericht. Zo heeft Judith net een verbouwing achter de rug. “Toen we hier kwamen wonen, hebben we een veranda van drie bij zeven laten plaatsen. Die hebben we onlangs omgebouwd tot tuinkamer. We wilden meer leefruimte. Dus hebben we de veranda deels dicht gemaakt middels een glazen schuifwand. Het andere deel is open gebleven.”

De ruimte is licht en stijlvol ingericht met een grote beige bank, takken, mediteraanse planten en een robuuste brickwall. “Het is een prachtige plek geworden waar we heerlijk kunnen borrelen met vrienden. Echt fantastisch.”

Woman’s cave

Ook de zolder werd eerder dit jaar flink verbouwd: een woman’s cave met de Judith typerende donkere muren en natureltinten. “Alles is donker, behalve de bakstenen muur. Ik twijfelde of het niet te donker werd, maar we hebben toch doorgezet. Het is immers maar verf en is het niks? Dan verf je het gewoon opnieuw.”

“De woman’s cave is een ruimte met een bureau en een lekker bankje. Waar ik kan werken, mediteren, lezen of lekker een wijntje drinken met een vriendin. De term woman’s cave is eigenlijk een grapje. De mannen worden altijd maar verwend met een man cave, dus ik dacht, laat ik een woman’s cave maken. Leek me heerlijk, zo’n eigen ruimte en ik kan het inmiddels iedereen aanbevelen.”

De projecten zijn deels het gevolg van de coronapandemie. “Anders hadden we het ook wel gedaan, maar niet nu. Doordat we beiden al sinds het begin van de pandemie thuis werken en we geen werkkamers hadden, moest er verbouwd worden. Het thuiswerken zal namelijk deels blijven. Daarnaast wilden we het wooncomfort vergroten.”

Haal de natuur in huis

Haar voorliefde voor donkere grijstinten en haar gebrek aan affiniteit met kleur zorgen nooit voor discussies met haar echtgenoot. “Hij laat het aan mij over. Gelukkig hebben we in de meeste dingen dezelfde smaak. De ideeën komen bij mij vandaan. Soms moet een idee even laten bezinken, maar meestal zijn we het eens en vertrouwt hij op een goede afloop. Heel fijn voor mij”, lacht ze.

Of ze nog een goede tip heeft voor een knus interieur? “Haal de natuur in huis. Dat kan door een schapenvacht, een wollen plaid of een bos bloemen. Maar je kan ook gewoon takken uit het bos halen. Persoonlijk hou ik meer van een bos takken dan van een bos bloemen. Ze noemen me gekscherend ook wel takkenwijf.”