Als je in Spanje gaat wonen of werken, heb je voor vrijwel elke officiële handeling een NIE-nummer nodig. Dit is het Spaanse equivalent van het BSN-nummer dat we in Nederland gebruiken. Als je (deels) in Spanje gaat wonen en/of werken, kun je niet zonder. EasyNIE helpt je snel en laagdrempelig met de aanvraag van een NIE-nummer.

In Spanje is het bezit van een NIE-nummer absoluut noodzakelijk. Je hebt het nodig voor de aan- en verkoop van onroerend goed, het aangaan van een huurcontract of een arbeidsovereenkomst, alle aankopen boven de €2.000, maar ook voor iets relatief eenvoudigs als de aanschaf van een telefoonabonnement. Kortom, het is de onmisbare eerste stap wanneer je (deels) in Spanje gaat wonen en/of werken.

EasyNIE maakt de aanvraag van een NIE-nummer makkelijk

Het aanvragen van een NIE-nummer is een vrij ingewikkeld proces, waarbij kennis van de Spaanse taal een vereiste is. Er zijn twee manieren om dit zelf te doen: via het Spaanse consulaat in Nederland of in Spanje zelf. Beide zijn omslachtig. Via het consulaat duurt het gemiddeld 12 weken; in Spanje zelf is de aanvraag een administratief doolhof met drempels en lange wachttijden aan het loket.

EasyNIE neemt het gehele proces van de aanvraag van het NIE-nummer uit handen. Je bespaart jezelf dure reizen naar Spanje, eindeloze wachtrijen en ergernissen over onbegrijpelijke formaliteiten.

Snel, eenvoudig, online

Het proces van EasyNIE is eenvoudig – via de website – waarna je per post een gelegaliseerde kopie van je paspoort opstuurt, samen met een volmacht die EasyNIE in staat stelt om het NIE-nummer aan te vragen. De volmacht kost normaliter €300 indien u deze laat opmaken bij de notaris, maar bij EasyNIE ontvang je deze kant en klaar en geheel voor-ingevuld. Je hoeft alleen nog maar naar de notaris om deze te legaliseren. De kosten hiervoor zijn gemiddeld zo’n €75. De aanvraag via de website van EasyNIE duurt hooguit 5 minuten, waarbij je eenvoudig online kunt betalen middels iDEAL, PayPal of creditcard.

Je beschikt via EasyNIE binnen ongeveer 1 week over je Spaanse NIE-nummer.

Bekijk https://easynie.eu/nl/ voor meer informatie en ontvang nu éénmalig €20 korting door de code KRANT221021 te gebruiken tijdens het afrekenen.