Holland Water levert hoogwaardige waterbehandelingssystemen om drinkwater te vrijwaren van legionella en andere schadelijke bacteriën. Het watertechnologiebedrijf timmert hard aan de weg, met twee overnames in het afgelopen jaar. Het zelfvertrouwen is groot: Holland Water is marktleider in de landen waar het bedrijf acteert.

Bedrijven in de watertechnologie zijn relatief klein omdat je steeds specifieke technologie moet hebben voor een stukje in de waterketen. “Je bent vrij niche bezig,” vertelt CEO Rogier van den Brink. “Holland Water heeft daar een andere visie op. We zien wel degelijk mogelijkheden om verschillende waterbehandelingstechnieken onder één dak onder te brengen.” Holland Water is gespecialiseerd in systemen voor veilig water in drink- en koelwaterinstallaties. “Koper- en zilverionisatie is perfect voor bestrijding van legionellabesmettingen. Het is eigenlijk de enige manier om structurele problemen op te lossen. Maar je hebt ook een techniek nodig voor preventie. Daar is ultraviolet licht goed voor. Daarom hebben we UV-C leverancier Uvidis overgenomen.” Om verdere schaalvergroting te realiseren heeft Holland Water onlangs branchegenoot Ateca overgenomen, waardoor het bedrijf binnen een jaar tijd in omvang is verdubbeld. “Door ons portfolio te verbreden en onze operatie op te schalen, kunnen wij oplossingen bieden voor de hele waterketen van onze klanten.”

Schouder aan schouder

Holland Water is gevestigd in Driebergen-Rijsenburg en is lid van de WaterCampus in Leeuwarden. “Je moet als watersector samenwerken. Schouder aan schouder. Individueel is heel veel kennis aanwezig. Als je dat samenbrengt, wordt een plus een drie,” stelt Van den Brink. Hij noemt ook netwerkorganisatie Water Alliance. “Ze helpen bedrijven zoals Holland Water met kennis en met voet aan de grond te krijgen in het buitenland.”

Dubai Expo 2020

Holland Water is hofleverancier van de Dubai Expo 2020. De wereldtentoonstelling is het perfecte platform voor Holland Water om zich te positioneren als problem-solver met een focus op grensverleggende watertechnologieën. “Met onze oplossing kunnen we echt het verschil maken voor ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels en andere gebouwen die prioriteit geven aan waterkwaliteit. Over de hele wereld hebben ze onze technologie nodig.”

Bezoek de website hollandwater.com