Ontspannen tijdens je welverdiende zomervakantie kan pas écht wanneer je weet dat je waardevolle spullen helemaal veilig zijn. De huur van een extreem goed beveiligde bankkluis van De Nederlandse Kluis geeft je dat zorgeloze gevoel.

Een jaar lang heb je je een slag in de rondte gewerkt. Deadlines halen, overleggen voorzitten, presentaties geven, ritten naar klanten maken, berekeningen maken, planningen opstellen, rapporten schrijven en ga zo maar door. In de avonduren dan nog met de kids naar voetbal, hockey, zwemmen of scouting. En na een (te) korte nacht begint alles weer opnieuw. Wat kun je dan verlangen naar die zomervakantie. Even echt met het hele gezin eruit. Wandelen in de Alpen, op een luchtbed in de Middellandse Zee dobberen, stedentrips maken, met een cocktail of wijntje op een zonnig terras of wat dan ook. In elk geval een paar weken echt even tijd voor elkaar. En voor jezelf! Direct daarna begint dan het grote nagenieten, uitgerust en wel neem je nog eens de vele honderden foto’s door en deel je de mooiste herinneringen. Tenzij je thuiskomst behoorlijk wordt verpest…

Ruim 400 woninginbraken per week
Je bent lang niet de enige die terugkomt van een zomervakantie en tot zijn of haar afgrijzen merkt dat er thuis is ingebroken. De schade aan een deur of ruit is tot daaraan toe, het besef dat er vreemde mensen in je woning zijn geweest is veel erger. Net als het feit dat uiterst dierbare en/of waardevolle spullen zijn ontvreemd. Die ene van je moeder geërfde ring is weg, je laptop en zelfs de back-up zijn gestolen, waardoor alle kostbare foto’s en documenten ook verdwenen zijn, je bruidsschat, cash geld, horloges, zakelijke paperassen, sieraden: het is allemaal meegenomen. Hoewel er tijdens de coronapandemie een dip zat in het aantal woninginbraken, is dat sindsdien toch weer gestegen. De recentste CBS-cijfers laten zien dat er jaarlijks maar liefst 23.500 keer in een woning wordt ingebroken, omgerekend ruim 400 keer per week. Soms is dat ’s nachts, meestal overdag, soms doordeweeks, meestal in het weekend. Bekend is dat feestdagen daarbij uiterst populaire jachtmomenten voor inbrekers zijn. De data vertonen een piek bij bijvoorbeeld Kerst, Oudejaarsdag en Koningsdag. En ja, ook tijdens de zomervakantie ligt het aantal inbraken hoger dan gemiddeld. Dieven hebben dan immers ruim de tijd om woningen te verkennen en hun slag te slaan.

Innovatieve oplossing voor zorgeloze vakantie
De hamvraag: hoe voorkom je deze inbraken op zo’n manier dat je met een gerust gevoel op vakantie kunt? De oplossingen zijn legio. Van het vervangen van je complete hang- en sluitwerk en het plaatsen van goede verlichting tot en met het aanschaffen van dure beveiligingssystemen. Het zijn op zichzelf allemaal goede opties, alleen uiteindelijk voorkom je inbraken er niet mee. De enige optie lijkt je zomervakantie dan maar te annuleren. Dat is niet helemaal waar, want er is een innovatieve oplossing waardoor je toch zorgeloos op vakantie kunt. Al je waardevolle spullen opbergen in een kluis buitenshuis helpt ellende voorkomen. Bijvoorbeeld De Nederlandse Kluis heeft zich gespecialiseerd in het bewaken van jouw spullen van waarde. Via Denederlandsekluis.nl kun je eenvoudig een afspraak maken op een van de 40 vestigingen van De Nederlandse Kluis, van Alkmaar tot Zwolle en van Groningen tot Maastricht. Ter plaatse kun je dan snel en gemakkelijk bepalen welke kluis voor jou het meest geschikt is. Ga je voor een wat kleinere notariskluis, bijvoorbeeld om documenten en sieraden zorgvuldig te bewaren tijdens je vakantie? Of heb je een flinkere kluis nodig voor je fotoalbums, harde schijven of erfstukken? Op elke vestiging van De Nederlandse Kluis is de keuze enorm.

Zwaarbeveiligde bankkluizen
Minstens zo belangrijk is de wetenschap dat je waardevolle spullen in veilige handen zijn bij een betrouwbare partij. De bankkluizen zijn stuk voor stuk zwaarbeveiligd en voldoen aan de strenge eisen van de hoogste veiligheidscategorie in Nederland. Dat houdt onder meer in dat je kluis uitstekend beschermd is tegen bijvoorbeeld brand en diefstal én dat hij 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt gemonitord via moderne camerasystemen. De Nederlandse Kluis is daarbij ook nog eens een gerenommeerde partij om je spullen achter slot en grendel te zetten. Niet alleen beoordelen de inmiddels ruim 75.000 klanten De Nederlandse Kluis met een 9,2, maar ook grote banken als Rabobank, ING, ABN-AMRO en SNS wijzen hun klanten graag op deze aanbieder van professionele kluizen. Voor een écht gerust gevoel straks in je zomervakantie kies je dan ook voor een veilige opslag dicht bij je huis. Waardoor inbrekers in jouw woning niets van waarde meer vinden.

Dus op de voorbereidingschecklist van je zomervakantie komt vanaf nu één item extra te staan: de huur van een extreem beveiligde bankkluis voor al je waardevolle spullen. Bij De Nederlandse Kluis kan dat overigens al vanaf 9,95 euro per maand. Op dit moment krijg je bovendien tijdelijk 2 maanden lang een interessante welkomstkorting. Ga daarvoor naar website.