Kave Home is hét mediterrane meubel- en decoratiemerk voor designliefhebbers. De verschillende collecties zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam. Met de Kave Cares-collectie draagt het bedrijf – dat in 1982 werd opgericht – bij aan een betere wereld.

Dat doet het Italiaanse bedrijf door de natuurlijke materialen waar ze mee werken zorgvuldig uit te zoeken. Zo gebruikt Kave Home voor een groot aantal meubels PET, een stof die is gemaakt van gerecyclede plastic flessen die uit de zee zijn gevist. Daarnaast wordt er veel organisch katoen en vegan leer gebruikt. Gebruikt het bedrijf hout? Dat gaat het om FSC™ gecertificeerd hout dat een verantwoord bosbeheer garandeert. Voor elke boom die wordt gebruikt, wordt een nieuwe geplant.

Duurzame bossen

De Noa-zitbank is het volgens de ontwerpers het meest iconische én duurzame item uit de collectie. De bank is ontworpen in Spanje. De kwaliteit is goed, de productie lokaal. De vulling én bekleding zijn gemaakt van 100 procent PET.

Ook is het bedrijf trots op de Lenon-meubelcollectie. De items zijn gemaakt van massief eikenhout afkomstig uit duurzame bossen. De meubelstukken worden geproduceerd in Europa. Want, zo is Kave Home van mening, de productie kan het beste zo dicht mogelijk bij huis plaatsvinden. Het proces wordt nauwgezet in de gaten gehouden. Steeds minder wordt in Azië geproduceerd, steeds meer in Europa. Zo blijven de reis- en transportkosten lager en is de voetstap kleiner.

Honingraatkarton

Ondanks dat het bedrijf zich ervan bewust is dat je het nooit perfect kunt doen en dat 100 procent duurzaamheid een illusie is, zijn de doelen ambitieus. In 2025 zal bijvoorbeeld al het plastic uit de productverpakkingen verwijderd zijn. Het polystyreen wordt vervangen door honingraatkarton. Ook streeft Kave Home ernaar om vanaf 2030 een koolstofnegatieve onderneming te zijn. Het bedrijf werkt hard aan de betrokkenheid bij het milieu en de samenleving en wil de verantwoording tegenover de planeet en mensheid verbeteren. Het onderzoekt en probeert alle mogelijkheden uit om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Betaalbaar en toegankelijk

Dat doet Kave Home voor zichzelf en de klanten. Want steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame producten. Het is voor Kave Home echter belangrijk om de collecties betaalbaar en toegankelijk te houden. Het bedrijf is op zoek naar de balans, want niet alleen de prijzen van meubels stijgen, maar ook die van de boodschappen en kleding. Mensen hebben vaak niet het geld om aan alles 20 tot 30 procent meer uit te geven. Maar het resultaat van het harde werken mag er zijn. Kave Home heeft een breed scala aan praktische, trendy en duurzame designs die stijlvol én betaalbaar zijn.

Kave Home ernaar om per 2030 een koolstofnegatieve onderneming te zijn, bezoek de website voor meer informatie.