“Zonnepanelen op het dak is een makkelijke manier voor groene stroom. De techniek heeft zich bewezen en je hebt weinig vergunningen nodig. Je maakt dubbel gebruik van het dak, het is een van de meest efficiënte methoden om CO2-uitstoot te vermijden. Het is makkelijk schaalbaar, er is naar schatting nog 900 km2 aan dak voor zon.”

Hoe staat het met het draagvlak?

“We hebben nog nooit meegemaakt dat iemand bezwaar heeft tegen zonnepanelen op het dak van een logistiek centrum. Voor veruit de meeste bedrijven is duurzaamheid een belangrijke factor. Wij helpen ze, door niet alleen panelen te plaatsen, maar ook te zorgen voor de infrastructuur voor elektrisch vervoer en eigen gebruik van de groene stroom.”

Hoe zit het met de investeringskosten?

“We verzorgen het hele traject, van ontwikkeling en financiering tot exploitatie. Desgewenst nemen we de volledige investering voor onze rekening. We zorgen dat het voor iedereen een gezond businessmodel is, ook voor de eigenaar van het dak of de gebruiker van het pand. Deze krijgt een duurzaam dak, heeft geen investering te doen en het levert ook nog eens inkomsten op.”

meer informatie bezoek de website van KiesZon