“Onze producten worden met veel zorg samengesteld en gemaakt. De keuze voor bamboe is een duurzame, die door velen wordt (h)erkend. De lingerie van Pavone wordt milieuvriendelijk gemaakt onder certificering OEKO- TEX. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten, met een direct voordeel voor de
huid en de gezondheid van onze klanten. Ook bezoeken wij regelmatig onze lokale partners, om processen en arbeidsomstandigheden blijvend te monitoren en controleren.”

Wat betekent circulaire economie voor Pavone Lingerie?
‘De maatschappij’ wil af van wegwerpmateriaal. Pavone vervangt onder andere het gebruik van inlegkruisjes. Inlegkruisjes zijn zwaar belastend voor het milieu. Een vrouw gooit gedurende haar leven gemiddeld ongeveer 10.000 menstruatieproducten weg, reken maar eens uit wat dat betekent aan afval.”

Wat wil je hier persoonlijk over kwijt? “Pavone komt voort uit het onverwacht overlijden van mijn moeder, nog maar 57 jaar oud. Ik dacht, als ik net zo jong sterf als mijn moeder, wil ik tevreden kunnen terugkijken op mijn werk en mijn leven. Dat heeft me aan het denken gezet. Met Pavone Lingerie werk ik in brede zin aan meerwaarde en zingeving.”

Voor meer informatie over Pavone bezoek de website