ALAN VAN GRIETHUYSEN 

CCO van de NPEX-effectenbeurs 

Het gaat goed met de NPEX-effectenbeurs 

Ondernemers met groei-ambities en beleggers weten ons te vinden. Dat komt onder meer omdat we merken dat de interesse om te investeren in grotere MKB-bedrijven flink blijft toenemen. Als NPEX-effectenbeurs zijn we in 2014 gestart met ons online handelsplatform en sindsdien hebben beleggers bijna €160 miljoen geïnvesteerd in meer dan 50 grotere MKB-bedrijven die op zoek waren naar groeikapitaal.  

Het is aantrekkelijk om te beleggen in groeibedrijven van eigen bodem. Obligaties en certificaten, uitgegeven door deze gazelles, zijn soms al vast onderdeel van de beleggingsportefeuille van particulieren en niet alleen vanwege het uitstekende rendement. Obligatie- en certificaathouders kunnen hun stukken verhandelen via het online handelsplatform van NPEX.  

Ze voelen zich vanwege de kleinere schaal nauw betrokken bij het wel en wee van de ondernemingen. Dat is totaal anders dan bij een willekeurig AEX-fonds. Tientallen ambitieuze groeibedrijven kregen via succesvolle uitgiftes van obligatieleningen en certificaten een notering aan de gereglementeerde NPEX-effectenbeurs. Want wie belegt via NPEX weet dat deze effectenbeurs beschikt over een MTF-vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). NPEX staat bovendien onder doorlopend toezicht van dezelfde AFM en van De Nederlandsche Bank (DNB).  

NPEX is bovendien 100% NL 

Bedrijven in de Hollandse polder groeien en bloeien. Dankzij de rol van de NPEX-effectenbeurs wordt 

er volop geïnvesteerd in nieuwe technologie, machines en in mensen. De feiten en de resultaten tot dusver 

spreken voor zich. Vandaar mijn optimisme. De NPEX-effectenbeurs is niet meer weg te denken als schakel 

tussen bedrijven en beleggers. 

Meer weten over beleggen in groeibedrijven in het MKB? Ga voor alle informatie naar npex.nl/telegraaf