Voor de transport- en logistieke sector was hybride werken al gebruikelijk. Volgens het informatietechnologieonderzoeksbureau Gartner zal de vraag naar hybride werken tegen 2030 met 30% toenemen. Met steeds meer bedrijven die remote en hybride werken omarmen, wordt het optimaliseren van de Digital Employee Experience (DEX) essentiëler dan ooit. Het is dan ook niet voor niets dat het management van organisaties de DEX steeds vaker als prioriteit op de agenda heeft staan. Een adaptieve digitale werkplek speelt een grote rol bij het verbeteren van de DEX. Zo integreert een adaptieve digitale werkplek alle technologieën voor samenwerking, communicatie en productiviteit in één omgeving.

Het belang van de DEX binnen transport en logistiek

In de transport- en logistieke sector is het essentieel dat zowel kantoorpersoneel, magazijnmedewerkers als medewerkers onderweg moeiteloos kunnen samenwerken met hun teamleden, planners en andere belanghebbenden. Ze dienen altijd en overal toegang te hebben tot relevante informatie, documenten en applicaties. Bijvoorbeeld voor instructies, procedures en veiligheidsrichtlijnen. Het is daarom verstandig om als bedrijf continu bezig te zijn met het verbeteren van de Digitale Employee Experience.

Een adaptieve digitale werkplek draagt bij aan het optimaliseren van de DEX en maakt werken makkelijker, effectiever en vooral ook leuker. Met een gestroomlijnde digitale werkplek hebben alle medewerkers, ongeacht device of locatie, toegang tot de applicaties en functionaliteiten die ze nodig hebben, zonder veel gedoe met technische problemen of complexe systemen. Het zorgt ervoor dat medewerkers productief kunnen werken én zich betrokken blijven voelen bij de organisatie. Maar wat is nu precies een adaptieve digitale werkplek?   

Veilig en efficiënt werken

Een adaptieve digitale werkplek, zoals Workspace 365, biedt een veilige en efficiënte omgeving waarin medewerkers altijd en overal effectief kunnen werken. De digitale werkplek verhoogt de productiviteit en zorgt voor een betere samenwerking. Deze volledig cloud-gebaseerde werkplek resulteert in gebruiksgemak, schaalbaarheid, wendbaarheid, minimale kosten en optimale data-security. ‘Het inzetten van de adaptieve digitale werkplek is een belangrijke kans om de IT-omgeving beter en efficiënter in te richten’, meent Erik Nicolai, CEO en oprichter van Workspace 365. Veel organisaties hebben nog steeds te maken met verouderde systemen. Daarom kan het voor hen erg moeilijk zijn om nieuwe technologieën te implementeren in hun huidige IT-landschap. De digitale werkplek helpt bij het moderniseren en centraliseren van het IT-landschap en maakt de transitie naar de cloud eenvoudig.

Eén centrale plek gepersonaliseerd voor elke medewerker

De werkplek van Workspace 365 brengt SharePoint, OneDrive, FileShare, e-mail, externe applicaties en de fileserver veilig samen op één centrale plek. Allemaal toegankelijk met Single Sign-On, waardoor medewerkers niet steeds hoeven in te loggen in verschillende applicaties. Hierdoor krijg je één gebruiksvriendelijke interface, maak je werkprocessen efficiënter en bespaar je tijd en kosten.

‘Als medewerker wil je graag alleen dát zien waar jij toegang toe hebt; overbodige informatie laat je liever links liggen. De applicaties, documenten en informatie die je nodig hebt tijdens je werkdag, moeten afgestemd zijn op jouw rol en locatie. Door de digitale werkplek te personaliseren, voelen medewerkers zich meer betrokken bij zowel hun werk als hun organisatie. Doordat de personalisatie een betere gebruikerservaring oplevert, kunnen medewerkers efficiënter en productiever werken, aldus Nicolai.’

Ontdek Workspace 365

Workspace 365 maakt veilig en efficiënt werken op elke locatie en vanaf elk apparaat mogelijk, ook voor de transport- en logistieke sector.

  • Altijd en overal toegankelijk vanaf elk apparaat en elke locatie
  • Combineer alle bedrijfsprocessen in één adaptieve digitale werkplek
  • Deel veilig vertrouwelijke informatie via de adaptieve digitale werkplek
  • Een eenvoudige overstap naar de cloud met legacy-, lokale en SaaS-applicaties op één plek
  • Een gecentraliseerd IT-landschap

Download de whitepaper of vraag direct een gratis demo van Workspace 365 aan.