Je viervoeter is je beste vriend, ook in de zomer wil je niet zonder. Is het zonnig en warm, dan is koel blijven en genoeg drinken het devies. Ook voor huisdieren. Gelukkig is er voor hen het fijnste keep-it-cool moois!

Zijn de temperaturen tropisch? Laat je hond dan vooral ’s morgens vroeg en ’s avonds uit: dan is het buiten nog koeler en is de straat nog niet zo heet. Actief spelen en lange wandelingen vermijd je. Zorg altijd voor voldoende vers, schoon drinkwater. En kies voor een koele beloning: speciaal hondenijs is op warme dagen kwispelend lekker. Katten doen het in de regel zelf al wat rustiger aan als de temperatuur oploopt. Dus enthousiast spelen met de kattenhengel? Even niet. De favo slaap- en soesplek van je kat kun je extra verkoelen met een veilige ventilator.

DRANKJE DOEN?

Kies zomers wat vaker voor natvoer.
Dat helpt de vochthuishouding in
balans te houden. Voor katten zijn er zelfs heerlijke ‘soepjes’: smikkellekker
en ideaal om te zorgen dat je dier genoeg vocht binnenkrijgt. Poezen drinken over het algemeen minder, en minder regelmatig, dan goed voor ze is. Een drinkfontein helpt: het stromende water blijft lekker fris, zuurstofrijk en extra aantrekkelijk voor je kat.

ICE ICE BABY!

Met Smoofl-mix voor hondenijs maak
je zelf verkoelende verwennerij voor je kwispelaar, in verschillende smaken. Veilig, lekker en gezond voor je hond, met eetbaar ijslolly-stokje. Ook voor katten maak je in een handomdraai een frisse beloning: je hoeft alleen z’n favoriete vloeibare kattensnack te bevriezen, en de ijssalon kan open.

BLIJF BIJ MIJ

Samen op vakantie? Je dier moet uiteraard gechipt zijn. En ook een huisdierpenning zorgt voor extra zekerheid. Die zijn er nu van kunststof: lichtgewicht, geen vervelend gerinkel, roestvrij en graveren is niet nodig.

FRIS EN FRUITIG

Je pakt zelf zomers vaker een douche; geef ook de vacht van je hond een opfrisser. Een klitvrije, goed doorkamde vacht helpt de hitte buiten te houden. Een vachtspray is een ideale opfrisser voor onderweg. Met de juiste kattenbak- vulling voorkom je op warme dagen vervelende geurtjes in huis. Kies je voor een recyclebare uitvoering, dan houd je meteen rekening met het milieu.

Meer info op www.petsplace.nl