Plugz helpt en ontzorgt bedrijven met slim laadpaalmanagement, zodat alle EV-rijders op het werk de kans krijgen om te laden.

‘Mensen komen ’s ochtends om acht uur aan en pluggen de stekker in. Het is het nieuwe “handdoekje leggen”. Voor iedereen die later komt, is er geen plek meer,’ constateert Roel Pennings.

Optimaliseren laadpaalgebruik

Plugz optimaliseert het gebruik van de bestaande laadpunten. ‘Onze visie is vrij simpel: we vinden dat je meer met minder kunt doen. Er hoeft niet voor elke nieuwe auto een nieuwe laadpaal bij te komen. Zorg eerst maar dat het goed is georganiseerd en dat de laadpunten optimaal worden ingezet.’ Bij Plugz worden EV-rijders in realtime aan een vrij laadpunt gekoppeld, hetzij via directe reservering, hetzij via slimme wachtrijen. Het systeem voorkomt dat laadpaalplakkers oplaadpunten bezetten en biedt EV-rijders de zekerheid dat zij toegang hebben tot een oplaadpunt als dat nodig is. ‘We nemen de facilitaire manager het beheer uit handen. We vragen: wat is het laadbeleid? Laat Plugz dat beleid geautomatiseerd voor je handhaven,’ vertelt – Robin van den Bosch. Het systeem kan maatwerk worden ingericht. ‘Als je Plugz slim instelt, optimaliseer je het gebruik en haal je veel meer uit je laadpunten. Je kun je het laadbeleid sturen op maximale laadtijd, maar bijvoorbeeld ook op het aantal kWh.’ Het systeem kan op maat worden afgestemd op de verschillende EV-rijder Je kunt zelfs zeggen: medewerker X woont 20 km van zijn werk af, medewerker Y 50 km, dus die heeft meer kWh nodig.’ Plugz is een zogenoemd white label software oplossing welke als toevoeging op bestaande en nieuwe laadpunten gebruikt kan worden. ‘We zijn hardware-onafhankelijk. We willen en kunnen met iedereen werken. Ons doel is puur om de huidige laad infrastructuur te optimaliseren.’

Haal het maximale uit je laadnetwerk met Plugz bezoek onze website