Een gezonde leefstijl is een bewegende leefstijl. De manier waarop je beweegt bepaalt de kwaliteit van je beweeggedrag en uiteindelijk het rendement dat je uit bewegen haalt.

Statisch zitten wordt met de Flexchair 100% omgebogen naar dynamisch en actief zitten. De Flexchair is klein en heeft geen rug- of armsteun. De Flexchair geeft een fit en vrij gevoel tijdens je zittende werk en is zeer handelbaar, juist op thuiswerkplekken waar de ruimte beperkt is.

Gezond beweeggedrag vermindert rug- en nekklachten

Rompstabiliteit is de basis van gezond beweeggedrag. Zonder rompstabiliteit val je sneller om en  kun je armen en benen moeilijker bewegen. Bewegingsarmoede verslechtert de rompstabiliteit en leidt tot blessures aan rug, nek, armen en benen.   Hoe meer rompstabiliteit, hoe makkelijker en energiezuiniger je beweegt. Dit merk je tijdens het werken, maar ook tijdens je dagelijkse activiteiten en sporten. Op de Flexchair train je onbewust je diepe rompstabiliteit.

Over passief en actief zitten

Heb je zittend werk? Doe het dan bewegend. Het bekken en de lage rug hebben beweging nodig om optimaal te kunnen functioneren, juist op de zittende werkplek en zonder je bekken op slot te zetten. Rug- en nekklachten, uitval en arbeidsverzuim zijn geen uitzonderingen. Vaak gaan mensen onbewust actief op het puntje van de stoel zitten om meer te kunnen bewegen.

Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeut en i.s.m. de TU Delft is het 2x3D dubbel beweegsysteem ontwikkeld. Dit systeem wordt toegepast in de Flexchair. 2x3D versterkt het natuurlijke beweeggedrag van de rug en het bekken. De diepe rompstabiliteit neemt toe.  Rug- en nekklachten verminderen of verdwijnen.

Paramedici gebruiken de Flexchair in een speciale uitvoering als diagnostisch en therapeutisch instrument bij het behandelen van o.a. rug- en nekklachten en neurologische beelden zoals MS.

Meer informatie bezoek de website voor een oplossing op maat.