Leasemaatschappij Beequip ontdekte een gat in de markt: op geheel eigen werkwijze maakt zij het leasen van materieel veel breder toegankelijk voor MKB ondernemers. Sinds vorig jaar bieden zij ook mogelijkheden voor elektrisch materieel. Hiermee helpt Beequip ondernemers door heel Nederland aan financiering. Wat is precies die eigen werkwijze die hen onderscheidt van traditionele financiers? 

Sinds oktober 2015 kunnen MKB-ondernemers uit de logistiek, maar ook uit sectoren als bouw, agri en maritiem, bij Beequip terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van zwaar materieel. “Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen”, vertelt Ricardo Huisden. Zijn rol bij Beequip is gelijk één van de succesfactoren: hij is expert op het gebied van voertuigen.

Elektrisch materieel leasen

Het financieren van elektrische bedrijfswagens en energieopslagsystemen door middel van lease behoort bij Beequip tot de mogelijkheden. “We zijn altijd bezig de ontwikkelingen in de markt in de gaten te houden,” vertelt Huisden. “Veel ondernemers zijn zich aan het oriënteren in welke duurzame stap bij hun bedrijf past, zodat ze voorbereid zijn op de toekomst. We zijn blij hen een oplossing te kunnen bieden op basis van onze equipment first aanpak.”

IJzer boven cijfers

Deze aanpak houdt in dat Beequip een financieringsaanvraag niet beoordeelt op de jaarcijfers van een onderneming, maar juist op het materieel dat ze willen leasen. “Daardoor is veel meer mogelijk”, vertelt Huisden. “Maar het vereist wel dat Beequip alles moet weten van dat materieel, en dat is mijn rol.” Om de waarde van het materieel te beoordelen werkt Beequip met mensen uit het ‘veld’: zij weten van iedere machine, vaar- of voertuig precies hoe snel die slijt en hoe groot de vraag er naar is in de markt van gebruikt equipment. Huisden weet alles van logistiek materieel en een andere expert is thuis in de wereld van hoogwerkers en bouwmachines. Zo is er voor kennis in huis voor elk type machine. “Door deze unieke aanpak kunnen we ook gebruikt materieel financieren of de bestaande vloot van bedrijven herfinancieren.”

Materieel leasen bij Beequip 

Een leaseaanvraag doen kan bij Beequip digitaal. Huisden: “We maken het voor ondernemers simpel, flexibel en snel. We zetten in op sterk zijn online maar verliezen het persoonlijke contact niet. Een elektrische bedrijfswagen leasenkan ook gewoon door de telefoon op te pakken.”

Meer informatie? www.beequip.nl of bel: 010-3400844.