Als zzp’er of klein-mkb heb je soms momenten dat je niet wil wachten tot je factuur is voldaan. Bijvoorbeeld omdat je een investering wil doen of even krap bij kas zit. Door je factuur te verkopen aan Factuurovernemer Voldaan heb je binnen 24 uur het factuurbedrag op je rekening.

Als starter kun je een mooi businessplan schrijven, maar nog geen cijfers laten zien. Financiers vinden dat uitdagend, maar bij Voldaan word je met open armen ontvangen. Hetzelfde geldt voor zzp’ers en ondernemers uit het kleinbedrijf. Zzp’ers en klein-mkb zijn binnen 24 uur klant van Voldaan. Aanmelden gebeurt via de Voldaan-app of vanachter de desktop. “We vragen geen jaarcijfers. Je hoeft bij ons geen businessplan aan te leveren. Het enige wat we doen, is kijken of we wel zaken met je willen doen met een ‘know your customer’-procedure. Zodat we de juiste bedrijven helpen,” vertelt algemeen directeur Ad Buijs. Als de gegevens zijn gecontroleerd, en de (kosteloze) overeenkomst is ondertekend, kan jij jouw eerste factuur verkopen.  Met de Voldaan app of achter de computer zijn facturen makkelijk aan te leveren, als bestand, via de koppeling met het boekhoudpakket of als foto. “We maken het leven simpeler en de financiering veel eenvoudiger.” Met een geautomatiseerd model wordt de factuur gecontroleerd. Klopt alles, dan koopt Voldaan de factuur en wordt het bedrag overgemaakt naar de rekening van de klant.

100% financiering

De ondernemer bepaalt zelf óf en welke factuur hij verkoopt. En als hij geen behoefte meer heeft aan factuurovername van Voldaan, kan hij er geen gebruik van maken tot het weer nodig is, of kosteloos opzeggen. “De ondernemer is in de lead ” Voldaan koopt de factuur voor 100%, inclusief btw, en neemt alle risico’s over. “Als we de factuur overnemen, ben je er als ondernemer niet meer verantwoordelijk voor. ” Dat gebeurt tegen een standaardvergoeding, die is gekoppeld aan de betalingstermijn. Bij 30 dagen 4 procent van het factuurbedrag; bij 60 dagen 5 procent en bij 90 dagen 6 procent. “We verifiëren de betaaltermijn bij de debiteur. ‘Bent u akkoord dat de factuur aan ons wordt verkocht?’.   Dan bevestigt de debiteur wat de betaaltermijn is.” Met een geautomatiseerd systeem wordt het betalingsrisico afgewogen. Op basis hiervan volgt groen licht op de ingediende factuur.

Voor veel zzp’ers is boekhouden niet de grootste hobby, constateert Buijs. “Dat wil niet zeggen dat het geen goede ondernemers zijn, met goede bedrijven. Schilders en bouwvakkers staan op de steiger. ICT’ers of webbouwers zitten achter een scherm. Boekhouden is niet hun vak. Ze zijn er één keer per jaar mee bezig, als ze voor de aangifte de gegevens bij elkaar zoeken voor hun boekhouder.”

Persoonlijke maat

Gevraagd naar het geheim achter Voldaan, antwoordt Buijs: “We verkopen alleen dít product. We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Dit is waar de hele organisatie de hele dag mee bezig is en niks anders. We kijken in onze dienstverlening naar de mens als ondernemer.” Als voorbeeld gebruikt Buijs een bouwvakker. “Die staat overdag op de bouwplaats. Die vragen we via Whatsapp om documenten aan te leveren of bellen ze even. Het past bij de eenvoud die we nastreven in ons product. Dat we onze processen hebben geautomatiseerd, betekent niet dat we de menselijke maat uit het oog verliezen. We hebben geen keuzemenu’s of zo. Er is altijd iemand die de telefoon oppakt.”

Snel werkkapitaal nodig? Bij Voldaan staat je geld binnen 24 uur op je rekening: factuurvoldaan.nl