“De e-bike is inmiddels populairder dan de gewone fiets. De hulpmotor is handig met wind tegen en bij langere afstanden. Het belangrijkste attribuut van de e-bike is de accu. De prijs van een nieuwe fietsaccu is pittig.” 

TIPS VOOR EEN LANGERE LEVENSDUUR 

“Stal je fiets als het kan binnen en bewaar de batterij droog en op kamertemperatuur. Ook moet je de batterij niet helemaal leeg opbergen, als je ’m langere tijd niet gebruikt. Het risico is dat de accu niet meer oplaadt als je deze weer nodig hebt.” 

ALS DE BATTERIJ AAN HET EINDE IS 

“Als de fietsaccu toch aan vervanging toe is, kun je deze laten reviseren. Dat is goedkoper dan een nieuwe en je draagt bij aan de circulaire economie. Vaak is een reparatie voldoende zijn om je accu weer naar behoren te laten werken. Een refurbished accu is bij uitstek de oplossing in een situatie waar geen nieuwe accu verkrijgbaar is voor je vertrouwde fiets. Een refurbished accu is voordelig als je überhaupt géén andere fiets wil kopen. En als je simpelweg langere afstanden wil fietsen met je huidige fiets, kun je ervoor kiezen om je accu te upgraden naar een hogere capaciteit.” 

Meer informatie over de mogelijkheden bezoek dan de website