Bij Fellow Digitals, de Europese softwareontwikkelaar van intranet en e-learning oplossingen, ligt de focus op effectief en veilig werken, met extra aandacht voor de medewerker.

Veel is onzeker in tijden van corona. Maar er zijn ook zekerheden. De digitale transformatie is, met het gedwongen thuiswerken, in een stroomversnelling geraakt én de veiligheid ervan laat, nog steeds, te wensen over. “De lage prioriteit die ook nu nog aan veilig digitaal werken wordt gegeven, verbaast me,” zegt Mujibor de Graaf, ceo van Fellow Digitals, de Europese softwareontwikkelaar van intranet en e-learning oplossingen. “Bij de eerste lockdown moést er worden thuisgewerkt. De stemming was toen: gebruik elke tool die je nodig hebt, bring your own device! Veiligheid van data werd even opzij gezet. Nu het digitale werken hoe dan ook een blijvertje is, had ik toch echt verwacht dat bedrijven de strategische focus ook op die veiligheid zouden gaan leggen.”

Bewustwording

Fellow Digitals, dat tools biedt voor de digitale werkplek, dringt aan op bewustwording bij de gebruikers. De Graaf: “We leveren aan bedrijven een veilig digitaal platform – een combinatie van tools, intranet en e-learning – waarop mensen effectief kunnen werken en kennis delen, ongeacht de plek waar je je bevindt. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geen document meer naar jezelf hoeft te mailen als je er elders aan verder wilt werken. Dat is iets wat je moet afleren, want: emailen is nog steeds onveilig.”

Geborgenheid

Veiligheid kun je ook uitleggen als ‘geborgenheid’ – en in die benadering is Fellow Digitals uniek. “Digitaal werken is leuk,” zegt De Graaf, “maar je wilt je ook onderdeel blijven voelen van de organisatie.” Het Viadesk intranet van Fellow Digitals, dat sinds 1997 bestaat en door 400.000 deelnemers in tientallen landen wordt gebruikt, kan die behoefte ruimschoots faciliteren. De Graaf: “Denk aan een veilige digitale omgeving waarin niet alleen goed kan worden gewerkt, maar waarin ook ruimte is voor de sociale aspecten. Van makkelijk een discussie opstarten tot een apart kanaal waar het even niet over werk gaat, maar waarop je informele zaken en bijvoorbeeld foto’s en filmpjes kunt delen. Zo bied je mensen voor een belangrijk deel toch de interactie van de werkvloer.”    

Meer informatie over Fellow Digitals bezoek de website