Online ondernemer Elisah Jacobs runt de wooninspiratieblog Interior Junkie en Instagrampagina @interiorjunkiecom (69.600 volgers). Ze is gepassioneerd en geobsedeerd door interieur.

Wat zijn de herfsttrends dit najaar?

“Japandi, een combinatie van stijlen uit Japan en Scandinavië. Japans en Scandinavisch design hebben veel gemeen: eenvoud, lichte tinten, natuurlijke materialen. Bij Japandi gaat het om rust. Yin versus yang. Daar zijn we wel aan toe na het zo’n hectisch jaar. Ook zijn mango- en walnoothout steeds populairder. We kiezen vaker voor ambacht en minder voor massa. Dat duurzaamheid belangrijker wordt, zie je op deze manier terug in huis. En de weelderige bloemenprints blijven.”

Wat is de kleur van het moment?

“Bruin is het nieuwe zwart. Heel veel mensen associëren bruin met oubollig, maar het is de ideale kleur om het thuis gezellig te maken. Bruin doet denken aan de natuur. Overigens hoef je natuurlijk niet te kiezen voor donkerbruin. Er zijn heel veel mooie lichte tinten. En je kunt bruin goed combineren met andere kleuren.”

Wat zijn eigenlijk jouw persoonlijke favorieten?

“Mijn huis is eclectisch, een mix van allerlei stijlen. Ik hou van oriëntaals, ben half Aziatisch en dat zie je terug. Heb een behang van denimstof waarop een Chinees landschap is geborduurd. Ook heb ik een Chinese vaas omgebouwd tot lampenvoet. Overal zie je kleur. Ik heb kussentjes met prints en behang. Ik vind Japandi mooi, maar het past niet bij mij. Ik ben meer van de diepere, uitgesproken kleuren: terracotta, donkergroen.”

Jij kocht vijf jaar geleden je droomhuis in Haarlem. In hoeverre blijft jouw interieur aan verandering onderhevig?

“Het afgelopen jaar hebben we het huis onder meer geüpgraded met twee nieuwe kunstbomen: een citroen- en een bloesemboom. Ook heb ik mijn thuiswerkplek aangepakt en hebben we een hal make-over gedaan. Altijd als ik denk dat we klaar zijn, gaat het wel weer borrelen.”

Heb je, ten slotte, een goede budgetstylingtip?

“De beste manier om je interieur meer sjeu te geven is door kleur op de muur. Vind je het niet leuk? Dan verf je het weer over. Veel mensen vinden kleur eng en kiezen voor witte muren. Dat vind ik wel erg saai. Begin met één muurtje. Dat is de eerste stap.”